Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Internet - demokrati och gemenskap eller isolering och näthat?

Binary Data Palaestra
Fotograf: European Parliament

Symposium, 350-årsjubileum

Delta i diskussion om hur våra ungdomar och andra påverkas av internets hot och möjligheter.

Ungdomar idag lever i stor utsträckning med, och genom, tekniken. Hur påverkas deras psykiska och fysiska hälsa av den digitala världen? Forskare från Samhällsvetenskapliga fakulteten kommer här att reflektera och debattera kring hur nätkränkningar har blivit ett samtidsfenomen som är svårt att spåra och stoppa, samtidigt som möjligheterna till snabb spridning på internet också kan ses som ett uttryck för demokrati. Vänligen observera ny lokal: Palaestra et Odeum.

Ingen föranmälan krävs.

SCHEMA

13.00-13.25 Agneta Mellén - Lillebror ser dig: Mobiltelefonfilmer som medel för både demokrati och näthat

13.30-13.55 Nils Gustavsson - Sociala medier, demokrati och den tysta majoriteten

14.00-14.25 Per Johnsson - Sociala medier och psykisk ohälsa

14.30-14.55 Karl Dahlstrand - Nätkränkningar ut ett normperspektiv

PAUS

15.15-16.00 Diskussion med moderator Per Johnsson

Välkomna!

Detta event är en del av vetenskapsvecka 'Det digitala samhället' som pågår mellan den 24-30 april.
Se alla evenemang under denna temavecka.

Se alla jubileumsevent

In english:
Researchers from the faculty of social sciences reflect and debate the Internet. From the hard-to-track violations online to how fast distribution can be seen as an expression of democracy. This event will be held in Swedish. No registration in advance is necessary.

Tid:
2017-04-28 13:00 till 16:00