Anpassa  |  Översikt  |  Utökad sökning     In English
 

Inriktning: Tourism

Masterprogrammet i Service Management, inriktning Tourism


I vår globaliserade och mobila värld är besöksnäringen en av de snabbast växande näringsgrenarna och här finns ett stort behov av engagerade personer som kan utveckla och leda serviceverksamheter. Inriktningen Tourism Management vänder sig till dig som vill göra karriär inom besöksnäringen och ha hela världen som arbetsfält. Du studerar turism ur ett mångvetenskapligt perspektiv kombinerat med inslag från management, marknadsföring, samhällsvetenskap och humaniora.

Programmet är internationellt och all undervisning sker på engelska. I programmet förenas djup ämneskunskap med breddade perspektiv och omvärldsanknytning.  Genom vårt rika nätverk av partnerföretag arbetar vi branschnära. Det innebär att du under din tid på programmet gör många intressanta studiebesök och att du varje termin har ett flertal gästföreläsare från branschen som ger dig god kännedom om hur det är att arbeta som ledare på företag i turismbranschen.

En utbildning för framtidens ledare

Efter avslutad utbildning är målsättningen att du på ett självständigt och strategiskt sätt skall kunna utveckla och leda framtida serviceverksamheter inom turism- och besöksnäringen. Framtida positioner på arbetsmarknaden kan vara service manager, analytiker, konsult eller forskare inom events, turism- eller reseindustrin samt inom hotell- och restaurangbranschen.

Undervisningsspråk: Engelska

Studieort: Helsingborg, men vissa kurser kan vara förlagda till Lund.

Kontakt: Maila gärna master[at]ism.lu.se för mer information.

Du hittar mer information om programmet samt FAQ:s på den engelska programsidan.

Bookmark and Share

Sidansvarig: Hannah Magnusson
Ansvarig utgivare: Christer Eldh
Skriv ut denna sida

Förkunskapskrav

Grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande, varav minst 60 hp inom samhällsvetenskap, service management, företagsekonomi eller motsvarande.

Tänk på att du också skall skriva ett sk Statement of purpose på engelska på ca 1 A4-sida med motivation till varför du vill läsa programmet.

Skicka ditt Statement of Purpose till:
Antagningsservice
833  82 STRÖMSUND

Nästa ansökan öppnar den 15 oktober 2014 och stänger den 15 januari 2015. Programmet startar i september 2015.

Efter utbildningen

Diana Shangguanflyttade till Shanghai efter sin masterexamen och arbetar idag som konsult för EF.

Campus Helsingborg, Box 882, 251 08 Helsingborg. Telefon: 042-356500