Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Rapport om plastavfall på FN:s Havskonferens

Floating marine litter with snorkeling divers on Bali, Indian Ocean. Photo Credit: Annelie Pompe Institutionens forskare och professor, Hervé Corvellec, har deltagit i rapporten "Marine plastic litter on Small Island Developing States (SIDS): Impacts and measures" som i dagarna har diskuterats under FN:s Havskonferens i New York, den 5-9 juni.

Så upplever synskadade olika servicemiljöer

Avhandlingen "Servicescapes seen by visually impaired travellers: Time-geography approach to servicescape research" uppspikad på institutionen. Några frågor till institutionens tidigare doktorand, Alma Raissova, som disputerade i februari med avhandlingen "Servicescapes seen by visually impaired travellers: Time-geography approach to servicescape research".

Fast fashion och konsumentstrategier

Opponenten Marie-Agnès Permentier och Emma Samsioe. Den 8 juni disputerade vår doktorand Emma Samsioe med avhandlingen "Consumer Contextual Learning: The Case of Fast Fashion Consumption".

Stipendiater 2017

Hannah Vidberg och Sandra Tinsveds tog emot ett stipendium för det bästa examensarbetet inom Service management som behandlar jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Under avslutningsceremonin den 7 juni delas varje år ut en rad olika stipendier till de bästa examensatsarbetena i olika kategorier. I år delades det ut totalt sju stipendier för bästa examensarbeten inom service management, logistik samt jämställdhet.

Avslutningsceremonin 2017

Glada studenter. Den 7 juni hölls avslutningsceremonin för de avgående studenterna på Institutionen för service management och tjänstevetenskap samt Institutionen för strategisk kommunikation.

Christer Eldh höll föredrag om värdegrund

Christer Eldh håller föredrag. Fotograf: Olivia Zandin På Campus Vänners frukostmöte den 23 maj, berättade Christer Eldh om vilken relevans en värdegrund kan ha för en verksamhet.

Kandidatstudenter lämnade in sina examensarbeten

examensarbete Onsdagen den 24 maj klockan 12 var det deadline för kandidatstudenterna att lämna in sina examensarbeten i Service Management på institutionen.

Livestreamad intervju med Filippa Säwe om hållbar konsumtion av fisk

I onsdag höll Filippa Säwe och Johan Hultman en kortföreläsning på temat "Skräpfisk: politik och konsumtion för hållbarhet" under hållbarhetssymposiet "Den ohållbara hållbarheten". Efter symposiet passade Lunds universitet på att intervjua Filippa live i Lundagård. Titta på filmen här nedan.

Spikningsfika på Service Management

spikning En ny avhandling i tjänstevetenskap har spikats på Institutionen för Service Management och tjänstevetenskap, denna gång av Emma Samsioe.

Är det för billigt att flyga?

Flyg landar på Sturup. Foto: Mikael Risedal Vår forskare Jan Henrik Nilsson, uppmärksammas i Lunds universitets forskningsmagasin, Fokus Forskning. Det är hans forskning om lågprisflygens påverkan på miljön, som ligger i fokus.

E-post: info [at] ism.lu.se