Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Några frågor till Hervé Corvellec om konferensen "Opening the Bin"

A deconstructed computer På torsdag, den 27 april, startar konferensen "Opening the Bin" som har organiserats av Richard Ek tillsammans med Hervé Corvellec.

Många intresserade på Öppet Hus

Fullt med besökare på Öppet Hus. Den 15 mars hade Campus Helsingborg Öppet Hus för alla som var sugna på att få reda på mer om de program och kurser som finns i Helsingborg.

Många metoder för att förstå historien

Boken "Kulturhistoria – En etnologisk metodbok". Några frågor till Fredrik Nilsson. Tillsammans med Lars-Eric Jönsson från Institutionen för kulturvetenskaper är han redaktör för nyutkomna ”Kulturhistoria – En etnologisk metodbok”. Nio forskare, som samtliga är etnologer, har skrivit olika kapitel. Från Institutionen för service management och tjänstevetenskap medverkar även Carina Sjöholm.

Vår "semmelprofessor" berättar om semlans kulturhistoria

Semlor Vår universitetslektor, Christer Eldh, berättar för Norrländska Socialdemokraten om semlans historia inför fettisdagen.

Han blir docent i tjänstevetenskap

Christian Fuentes med sin avhandling om grön detaljhandel. Några frågor till Christian Fuentes, som nyligen utsågs till docent i tjänstevetenskap vid institutionen.

Seminarium om sommarbutiker

Ida de Wit Sandström skriver om kvinnliga livsstilsentreprenörer. Några frågor till Ida de Wit Sandström, som haft slutseminarium för sitt avhandlingsarbete, “Sommarbutiken – Kvinnor och köpenskap i kustens kommers”. Opponenter var Malin Espersson från Institutionen för service management och tjänstevetenskap och Magdalena Petersson McIntyre från Centrum för konsumtionsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Institutionen har fått ännu en doktor

Alma Raissova svarar på frågor från betygsnämndens ledamöter. Bredvid henne sitter opponenten Kajsa Ellegård. Så har ännu en av institutionens doktorander disputerat. På onsdagen försvarade Alma Raissova sin avhandling.

Nytt projekt om avfallsförebyggande får 1,1 miljoner kronor

Anette Svingstedt Våra forskare Anette Svingstedt och Hervé Corvellec, har beviljats forskningsmedel på cirka 1,1 miljoner kronor, för projektet ”Att förebygga verksamhetsavfall: in- och upplåsningar” från Energimyndigheten.

Spikningsfika på institutionen

Alma Raissova spikar sin avhandling under överinseende av Christer Eldh. Ännu en avhandling i tjänstevetenskap har spikats på institutionen. Nu var det Alma Raissova som fullföljde denna tradition inför sin kommande disputation.

"Under ytan, i skuggan och bakom fasaden"

Bok och studie skrivna av Fredrik Nilsson. Några frågor till Fredrik Nilsson om seminariet med presentation av hans text ”Under ytan, i skuggan och bakom fasaden: Om spritsmuggling, kriminella tjänster och heterotopier”. Syftet med studien är att undersöka varför vissa platser blev viktiga för smugglarna och varför en del platser var svåra att kontrollera för myndigheterna. I begreppet heterotopier är den rumsliga ordningen genomsyrad av makt och kulturella processer. Det är platser som är annorlunda, där en annan ordning råder.

E-post: info [at] ism.lu.se