Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Anton är hotelldirektör på Hotel Noble House

Alumn från Service Management Tourism & hotel

Varför valde du att läsa Service Management?

- Jag var intresserad av ekonomi och resonerade att service är något man konkurrerar med i stort sett inom alla branscher. Därför insåg jag att utbildningen skulle öppna för många möjligheter. Jag valde att fokusera på hotellbranschen under utbildningen och har inte ångrat mig.

Arbetade du extra under din studietid?

- Jag arbetade extra som receptionist på Hotell Mäster Johan i Malmö samt på Stena Line. Dessa erfarenheter har jag haft stor nytta av senare.

Hur fick du ditt nuvarande jobb?

- Innan jag tog examen blev jag antagen till First Hotels traineeprogam för framtida ledare. Därefter har jag även arbetat som Försäljningschef på First Hotels i Falun, Försäljningschef för Elite Hotels i Malmö samt regions ansvarig för försäljning på Elite Hotels.

Berätta vad ditt jobb innebär, vad du gör?

- Jag är ytterst ansvarig för personal och det ekonomiska resultatet på hotellet vilket innebär att den ena dagen inte är den andra lik. Allt från kontakt med leverantörer, kvalitetssäkring, policys samt givetvis personalfrågor.

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

- Idag använder jag mig framförallt av det analytiska tänkandet samt förmågan att uttrycka mig i skrift som vi fick lära oss. Även att strukturera mitt dagliga arbete, att kunna fokusera på vad som är viktigt samt givetvis en del ekonomiska kunskaper kommer väl till pass.

Vad krävs det för kunskaper och erfarenheter i ditt nuvarande jobb?

- Givetvis är det bra att ha en teoretiskt ekonomisk utbildning som grund. Att arbeta inom hotellbranschen bygger sedan mycket på erfarenhet, personkännedom, servicekänsla samt sunt förnuft.

Sidansvarig:

Anton Hallström

Befattning: Hotelldirektör

Företag: Best Western Hotel Noble House i Malmö

Läste: Service Management, inriktning Hotel & Restaurant (som nu heter Tourism & hotel)

Bor: Malmö

"Idag använder jag mig framförallt av det analytiska tänkandet samt förmågan att uttrycka mig i skrift som vi fick lära oss."

- Anton Hallström

E-post: info [at] ism.lu.se