Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Emelie är Trainee på Schenker Logistics

Alumn från Logistics Service Management

Hur fick du ditt nuvarande jobb?

- Jag fick sju minuter på mig att berätta varför just jag skulle bli trainee på Schenker Logistics. Sju minuter! Jag avslutade min presentation med att berätta att det bästa jag vet är att plocka kantareller i skogen med min mor. Kanske gick jag vidare för att de ville veta vart kantarellerna växte…? Nu har jag en tillsvidareanställning som trainee på totalt 18 månader. Sedan går tjänsten över i en lämplig tillgänglig tjänst, med största sannolikhet blir det Projektledare för min del.

Berätta vad ditt jobb innebär, vad du gör?

- Största delen av min abetstid spenderas på ”hemmaenheten” där jag har min handledare, övrig tid har jag praktik på andra enheter för att få en övergripande bild över hur företaget fungerar. Under traineeperioden har jag också förmånen att ha en mentor, jag har fått utbildningar i ledarskap och arbetsmiljö och så har jag tagit truckkort! Att arbeta med logistikprojekt är väldigt varierande och just variationen i mitt arbete älskar jag.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

- Den största utmaningen är nog att det tar väldigt mycket energi att ständigt sättas i nya situationer, nya arbetsuppgifter, nya kollegor. Samtidigt som det är det som utvecklar och gör detta så fantastiskt roligt så är det viktigt för mig att dra mig undan emellanåt för att hämta kraft.

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

Det främsta jag har med mig är tankesättet. – Hur kan detta göra bättre? – Har vi någon flaskhals eller något mellanled vi kan ta bort? Sättet att angripa problem, att inhämta information, att ifrågasätta och kritiskt granska dina källor. Som projektledare har det varit väldigt värdefullt att kunna skapa en problemformulering och ett syfte, annars får du projekt som du aldrig kan avsluta. På Campus läste jag även ledarskapskursen"Lärande ledarskap" som handlar om att utveckla ditt personliga ledarskap, den kan jag verkligen rekommendera.

Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet?

- Logistik finns överallt, maten du äter, kläderna du har på dig, semestern du ska åka på – det kommer aldrig ta slut och du har hela världen som spelplan. Det du bidrar med gör skillnad!

Sidansvarig:

Emelie Klasson

Befattning: Trainee

Företag: Schenker Logistics AB i Göteborg

Läste: Logistics Service Management

Bor: Göteborg

"Som projektledare har det varit väldigt värdefullt att kunna skapa en problemformulering och ett syfte, annars får du projekt som du aldrig kan avsluta."

- Emelie Klasson

E-post: info [at] ism.lu.se