Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Henrik är projektledare på Skåne Care AB

Alumn från Service Management Health

Varför valde du att läsa service managementprogrammet?

- Service Management kändes som en bred utbildning där jag samtidigt hade möjligheter att fortsätta att satsa på min simkarriär i Helsingborg. 

 

Hur fick du ditt nuvarande jobb?

- Tillsammans med två härliga kollegor skrev vi en kandidatuppsats som blev prisad. Uppsatsen skapade ett intresse för hälso- och sjukvården. Sökte och fick en tjänst som strateg på Hässleholms sjukhus där jag utvecklade administrationen tillsammans med andra strateger. Idag har jag tagit mig vidare i Region Skåne och landat på ett av regionens bolag, Skåne Care AB som sysslar med vårdexport.  

 

Berätta vad ditt jobb innebär, vad du gör?

- På Skåne Care arbetar jag som projektledare för våra utbildningsprogram, främst för de internationella läkare som genomgår specialistutbildning i regionen. Det innebär projektledning, budgetansvar och andra uppgifter som krävs för att logistiken runt utbildningen ska fungera.

 

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

- Att hinna med att leverera kvalitet, att samla kunskap och bygga det nätverk av kontakter som krävs för att projektet ska lyckas. Parallellt ska man vara serviceinriktad och leverera det som förväntas av kund och regionens utbildningsplatser. Läkarnas olika kulturer och bakgrund från hemlandets sjukvårdssystem gör projektet till en härlig utmaning.

 

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

- Jag upplever att vården idag är serviceinriktad och man arbetar utifrån patientperspektivet men här finns mycket att utveckla och arbeta med. Mycket av kunskapen tror jag att man använder omedvetet, man har förståelse för hur organisationer är uppbyggda och vilka olika ledarstilar som finns på arbetsplatsen vilket gör det lättare att hantera olika situationer.

 

Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet?

- Knyt kontakter. Våga studera med andra än dina vänner och de du är bekväma med. Åk utomlands och studera om du får möjlighet till utbyte.


 

Sidansvarig:

Henrik Sjöholm

Henrik Sjöholm

Befattning: Projektledare

Företag: Skåne Care AB

Läste: Service Management, inriktning Health

Ålder: Född 1987

Bor: Malmö

 

"Mycket av kunskapen tror jag att man använder omedvetet, man har förståelse för hur organisationer är uppbyggda och vilka olika ledarstilar som finns på arbetsplatsen vilket gör det lättare att hantera olika situationer."

- Henrik Sjöholm

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism.lu.se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg