Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Edona är handläggare på Arbetsförmedlingen

Alumn från Equality and Diversity Management

Varför valde du att läsa Equality and diversity management?

För mig var det ett självklart val då jag värnar om mänskliga rättigheter och har ideellt arbetat med det i flera år, dessutom så har jag läst ekonomi och juridik i gymnasiet och med genusvetenskap inkluderat fick jag en komplett utbildning inom mina intresseområden.

Hur fick du ditt nuvarande jobb?

Jag sökte en tjänst och fick den.

Berätta vad ditt jobb innebär, vad du gör?

Jag arbetar som handläggare på Arbetsförmedlingen och vårt uppdrag är att hjälpa arbetssökande att hitta arbete och företag att hitta kompetent personal. Även att rusta de som står längre från arbetsmarknaden med arbetsmarknadsutbildningar eller kompletterande utbildningar för att lättare få arbete.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Varje dag är en utmaning då man behöver definiera behov och efterfrågan, då belöningen att arbetssökande får ett arbete och företag och organisationer får kompetent personal så blir utmaningen ett nöje i sig.

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

Jag använder kompetenserna varje dag då jag möter människor från alla sociala kategorier med alla möjliga behov.

Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet?

Se till att fördjupa dig i studierna mer och försök att se bredden i denna utbildning då den kommer att serva dig oavsett vilket jobb du kommer att ha.

Sidansvarig:

Edona Sejdija Heta

Befattning: Handläggare

Företag: Arbetsförmedlingen

Läste: Equality and Diversity Management

Ålder: 36

Bor: Landskrona

"För mig var det ett självklart val då jag värnar om mänskliga rättigheter och har ideellt arbetat med det i flera år ..."

- Edona Sejdija Heta

E-post: info [at] ism.lu.se