Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Elinor är mångfaldsstrateg på Diversity Group

Alumn från Equality and Diversity Management

Varför valde du att läsa Equality and diversity management?

När jag kände att jag ville börja plugga visste jag inte riktigt vad, men jag visste vilka frågor som var och är viktiga för mig. Jag ville plugga något som gav mig en riktning i hur jag kunde arbeta praktiskt och resultatinriktat med normer, inkluderingsprinciper och utveckling. När jag läste om EDM-programmet tyckte jag att det lät som en perfekt kombination av teorier med ett fokus på organisatorisk utveckling och bestämde mig för att söka.

Hur fick du ditt nuvarande jobb?

Jag valde att göra praktik när vi hade en valbar termin, dels för att jag ville profilera mig men också för att få en praktiskt inblick i hur det är att arbeta med equality and diversity management. När praktiken var över fick jag förfrågan om jag ville komma tillbaka efter examen vilket jag ville och nu arbetar jag som strateg med ansvar för våra utbildningskoncept på Diversity Group.

Berätta vad ditt jobb innebär, vad du gör?

Jag har en rätt så flexibel roll i det att vi är ett mindre företag som arbetar med teamlösningar i allt vi gör, men i min roll som mångfaldsstrateg har jag det övergripande ansvaret för våra utbildningskoncept. Det innebär att jag utbildar och processleder verksamheter i Diversity Groups modell för strategiskt mångfaldsarbete.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Att förmedla att det inte finns en lösning som skapar värde för alla på samma sätt när det gäller strategiskt mångfaldsarbete. Många är så positivt inställda till att mångfald och jämställdhet är bra och i vissa fall “självklart” men när det kommer till att praktiskt arbeta med frågorna blir det genast mer komplicerat. Då söks det efter en quick fix och det skulle jag säga är den största utmaningen att förmedla med det här arbetet. Det finns inte en quick fix och det är bra!

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

Framförallt har det gett mig en plattform att stå på och det är så jag arbetar fortsatt idag, med sektorsövergripande kunskap, möten och utveckling. Det är så vi kan skapa en tydligare koppling till värdet av equality and diversity management och den organisatoriska kärnan.

Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet?

Jag tycker ju såklart att praktik är jättebra för det hjälpte mig att få klarhet i hur jag ville arbeta. En praktik behöver ju inte leda till jobb direkt men det är tillfälle att bygga ditt nätverk. Du får då tillfälle att lära dig om praktisk implementering av dina kunskaper men du kanske också lär dig hur du inte vill jobba, vilket kan vara nog så viktigt när en funderar på framtiden.

Sidansvarig:

Elinor Tjäder Säfström

Befattning: Mångfaldsstrateg - Utbildningsansvarig

Företag: Diversity Group AB

Läste: Equality and diversity management mellan åren 2011-2014.

Ålder: 25 år

Bor: Stockholm

"När jag läste om EDM-programmet tyckte jag att det lät som en perfekt kombination av teorier med ett fokus på organisatorisk utveckling och bestämde mig för att söka."

- Elinor Tjäder Säfström

E-post: info [at] ism.lu.se