Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

När och hur ansöker jag?

För dig som läser på ett av våra kandidatprogram passar det att du genomför utbytesstudier under din 5:e termin, det vill säga höstterminen i trean. Din ansökan gör du på hösten när du går i tvåan. Om det finns platser kvar efter höstens ansökningsomgång söker du dem på våren i tvåan.

När ska jag ansöka?

• Institutionens egna utbytesplatser och de som är gemensamma för hela Lunds universitet söker du 1 november -  25 november
  • University of Califonia söker du 15 oktober - 1 november
  • Eventuella restplatser kan du söka till 1 februari - 25 februari

Informationsmöte

Det hålls informationsmöte både på Campus och i Lund i samband med att varje utlysning öppnar. Informationsmötena för restutlysningen 1-25 februari har redan varit.

Hur ska jag ansöka?

Du som studerar vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap ansöker genom Samhällsvetenskapliga fakulteten. Ansökan gör du i ett ansökningsformulär på webben som bara är öppet under ansöknngsperioden. I formuläret syns vilka universitet som finns med i utlysningen (Mer info om koder som är aktuella för dig). Om du klickar på respektive universitet ser du information om skolan, antal poäng/termin, språkkrav, länk till kurser och om det finns några restriktioner, dvs kurser man inte får läsa där som utbytesstudent.

Efter att ha valt de lärosäten du vill söka till, fyller du i dina personuppgifter samt uppgifter om dina studier i formuläret, laddar upp nedanstående dokument och skickar sedan in din ansökan.

De dokument som du ska ladda upp är:

• Statement of Purpose - en A4-sida med en personlig motivering till varför just du ska få studera vid det utländska universitetet samt vilket mervärde det skulle ge dig.
  • CV - med relevant information om arbetslivserfarenhet etc.
  • Study plan - vilka kurser du skulle vilja studera, en study plan för respektive universitet du ansöker till.
  • LADOK-utdrag - enbart om du studerat vi ett annat lärosäte. Du behöver inte skicka in LADOK-utdrag från LU.

Samtliga bilagor ska vara på engelska eller på aktuellt undervisningsspråk med en översättning till engelska. Mer information om bilagorna finns på Samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida.

Ansöka på egen hand till vårt partneruniversitet ICMS i Australien?

Här hittar du mer information.

Sidansvarig:

Foto på Annika Permevik

Annika Permevik
Internationell koordinator

Epost: annika.permevik [at] ism.lu.se
Tel: 042-35 65 77
Maila eller ring för att boka tid.

Är ni flera kompisar som har samma frågor får ni gärna komma på samma tid.

E-post: info [at] ism.lu.se