Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

220 000 kr till Hérve Corvellec för nytt projekt om Cirkulära flöden

Institutionens forskare och professor, Hervé Corvellec, har tillsammans med Accus fått totalt 990 000 kr från Vinnova, till ett nytt projekt om Cirkulära flöden. Av detta kommer Hérve Corvellec få 220 000 kr för att forska om avfallsförebyggande och tjänstefiering inom projektet.
Närbild på neonskylt

Projektet heter "Cirkulära flöden - En satsning inom cirkulär biobaserad ekonomi" och handlar om att identifiera den största potentialen i hur de skyltar och tjänster som Accus tillhandahåller på marknaden ska bli cirkulära. Målet är att skapa skyltar av miljövänliga material som ska hålla länge och ingå i ett cirkulärt flöde.  

Ska resultera i återanvändbara och hållbara skyltar

Det finns ett intresse att hitta nya mer hållbara och mindre energikrävande material för skyltar samt komponenter som går att återanvända. Studien vill därför bland annat resultera i skyltar som med begränsade insatser kan återbyggas för att passa en ny logotyp eller verksamhet. I förstudien ingår att identifiera nya innovativa metoder att få modulära återanvändningsbara skyltar att bli ett fullgott alternativ till kundunika skyltar. Fokus kommer att ligga på innovativ design och materialval samt de produktionsförutsättningar och de modeller för återtagande som behöver utvecklas utifrån de produkter som skapas med den nya designen. 

Hervé Corvellec kommer att dokumentera och analysera utvecklingsprocessen. Det finns gott om allmänna utfästelser om den cirkulära ekonomin, men färre studier av organisationer som faktiskt arbetar med den. Hans mål är att beskriva vilka problem processens aktörer har stött på och hur dessa problem har bemötts.

En del av avfallsförebyggande forskning

För Hervé Corvellec, som forskar om avfallsförebyggande, innebär projektet att han kommer att kunna följa hur ett företag arbetar fram en cirkulär affärsmodell, vilket är en dimension av avfallsförebyggande och tjänstefiering som hans forskning inte har berört än.

Läs mer om Accus.

 

Nyheter

2018-05-21
Forskare mötte turismbranschen till frukost
Forskare mötte turismbranschen till frukost
2018-05-07
Alice Bah Kuhnke besöker Campus Helsingborg
Alice Bah Kuhnke besöker Campus Helsingborg
2018-04-27
På jakt efter det unika på skånska landsbygden
På jakt efter det unika på skånska landsbygden
2018-04-26
Bli bättre på ledarskap och hjälp nya studenter
Bli bättre på ledarskap och hjälp nya studenter
2018-04-24
Forskning om servicemötet beviljas medel från Handelsrådet
Forskning om servicemötet beviljas medel från Handelsrådet

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg