250 000 kr till forskningsprojektet "Equalizer - ett redskap för jämställda och inkluderande aktivitetsplatser"

Institutionens forskare och universitetslektor, Elisabeth Högdahl, har fått 250 000 kr från Vinnova för ett nytt forskningsprojekt inom ramen för "Normkritisk innovation".
Bild från projektet "Ett jämställt Övre" i Trelleborg. Bild: Nyréns arkitektkontor

Aktivitetsplatser ska bli mer inkluderande

Projektet "Equalizer - ett redskap för jämställda och inkluderande aktivitetsplatser" ska fokusera på att förändra aktivitetsplatser så att de blir mer inkluderande. Projektet ska drivas tillsammans med Karin Book, kulturgeograf på Malmö Högskola, och Nyréns arkitektbyrå och kommer att startas upp den 1 november.

Ska skapa en "verktygslåda"

Målet är att utifrån ett intersektionellt perspektiv, tillsammans med Malmö stad, utveckla några av deras aktivitetsplatser under projektet. Grunden i den "verktygslåda" som ska skapas utgörs av metoder för platsförståelse som Elisabeth Högdahl tidigare jobbat med i till exempel projektet "Ett jämställt Övre". Även detta projekt var ett samarbete med Nyréns arkitektbyrå tillsammans med Trelleborgs kommun och som finansierades av Boverket, vilket resulterade i en tillfällig installation på gamla busstationen Övre i Trelleborg.

– Installationen har fått mycket uppmärksamhet, så det är jättekul att vi kan fortsätta samarbetet med Nyréns även i fortsättningen, säger Elisatbeth Högdahl.

Läs mer om projektet "Ett jämställt Övre"Boverkes hemsidanyrens.se eller Tankesmedjan Movium.