Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Alice Bah Kuhnke besöker Campus Helsingborg

Kultur, kreativitet och samhällsutveckling står på agendan inför onsdagens temakväll på Campus Helsingborg. Kvällen bjuder på presentationer och ett panelsamtal med medverkan av kulturministern.
Kulturminister Alice Bah Kuhnke

Kulturminister Alice Bah Kuhnke kommer på besök till Lunds universitet, Campus Helsingborg, onsdagen den 9 maj. Med anledning av detta anordnar Institutionen för service management och tjänstevetenskap och Campus Helsingborg en temakväll med mingel, presentationer och samtal om kultur, kreativitet och samhällsutveckling.

Anette Svingstedt, prefekt på Institutionen för service management och tjänstevetenskap:

– Vi är förstås jätteglada att kulturministern har valt att besöka Campus Helsingborg. Det är ett fantastiskt tillfälle att lyfta fram vårt arbete inom både undervisning, forskning och samverkan. Vi är en tvärvetenskaplig institution där flera av våra utbildnings- och forskningsområden faller inom kulturområdet, och vårt masterprogram med inriktning mot Culture and creativity är en nyhet nästa höst. Vi kan se att kreativitet blir allt viktigare för allt från entreprenörskap till politik och innovation.

Ida de Wit Sandström, projektledare för temakvällen:

– Alice Bah Kuhnke har ett omvittnat intresse för mode, och det känns roligt att hon kommer hit just nu när vi står i begrepp att utveckla en internationell masterutbildning i fashion studies tillsammans med Institutionen för kulturvetenskaper. Vi är två miljöer med olika ingångar till kultur och kreativa näringar. Jag hoppas att den här kvällen kan bli ett inspirerande möte mellan oss och aktörer från näringslivet och Helsingborg stad.

Deltagarna i panelsamtalet
Alice Bah Kuhnke deltar i panelsamtal tillsammans med Max Granström, Louise Lindén och Philip Warkander.

På programmet står presentationer av pågående och planerade projekt inom undervisning, forskning och samverkan på temat kultur, kreativitet och samhällsutveckling. Kulturminister Alice Bah Kuhnke berättar om regeringens kulturpolitiska linje. Kvällen avslutas med ett panelsamtal mellan Alice Bah Kuhnke, Max Granström (tf kulturdirektör och vd Helsingborg arena och scen), Louise Lindén (innovationschef Live Green) och Philip Warkander (lektor i modevetenskap).

Nyheter

2018-05-21
Forskare mötte turismbranschen till frukost
Forskare mötte turismbranschen till frukost
2018-05-07
Alice Bah Kuhnke besöker Campus Helsingborg
Alice Bah Kuhnke besöker Campus Helsingborg
2018-04-27
På jakt efter det unika på skånska landsbygden
På jakt efter det unika på skånska landsbygden
2018-04-26
Bli bättre på ledarskap och hjälp nya studenter
Bli bättre på ledarskap och hjälp nya studenter
2018-04-24
Forskning om servicemötet beviljas medel från Handelsrådet
Forskning om servicemötet beviljas medel från Handelsrådet

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg