Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Elisabeth Högdahl får pedagogiskt pris

Elisabeth Högdahl tilldelas Lunds universitets studentkårers pedagogiska pris 2016. Det pedagogiska priset är ett sätt att uppmärksamma speciellt utmärkande lärarinsatser.
Elisabeth Högdahl

– Jag är mycket stolt och rörd över denna utmärkelse. Lunds universitet består av flera tusen duktiga lärare/forskare och jag hade aldrig förväntat mig detta. Att dessutom blivit utsedd av studenterna känns extra roligt, det är ju för deras skull undervisningen finns.

För att få Lunds universitets studentkårers pedagogiska pris ska en lärare bland annat främja relationen till studenterna på ett positivt sätt, visa ansvar för den pedagogiska utvecklingen och även knyta samman undervisningen med aktuella samhällsfrågor.

Elisabeth Högdahl har varit anställd på Institutionen för service management och tjänstevetenskap sedan 2005. Under sina år på institutionen har hon medverkat på många kurser och speciellt inom fälten turism och mångfald.

Hon har även varit involverad i Kandidatprogrammet equality and diversity management, där hon varit med och utvecklat programmet från start och sedan fortsatt som programansvarig åren 2011-2015.

Programmet har rönt stora framgångar sedan starten 2011. Idag har programmet många intressanta samarbeten med företag och mångfaldsutvecklare och är känt i stora delar av landet. Programmet har också bidragit till att det idag läggs ett allt större fokus på mångfaldsfrågor inom institutionen och på Campus Helsingborg.

Priset delas ut vid Lunds universitets årshögtid fredagen den 29 januari, klockan 16 i Universitetsaulan i Lund. Evenemanget är öppet för alla studenter och medarbetare vid Lunds universitet och efter prisutdelningen serveras förfriskningar i Pelarsalen. Ingen föranmälan krävs.

Mer info om Lunds universitets årshögtid hittar du här

Senaste artiklar

2017-12-04
Årets HR-forskare
Årets HR-forskare
2017-11-24
Black Friday - mellan köpfest och konsumtionskritik
Black Friday - mellan köpfest och konsumtionskritik
2017-11-21
Campus Open
Campus Open
2017-11-20
Förstelärarreformen har stärkt lärarna
Förstelärarreformen har stärkt lärarna
2017-11-20
Cirkulär ekonomi eller cirkulär utopi?
Cirkulär ekonomi eller cirkulär utopi?

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg