Handeln på Söder är unik

Vår forskare, Devrim Umut Aslan, var under julhelgen med i Helsingborgs dagblad där han berättade om sin handelsforskning på söder i Helsingborg.
Foto på Devrim Umut Aslan när han filmar folk som shoppar på Södergatan. Bild lånad från HD, foto: Mats Roslund
Devrim Umut Aslan har bland annat bland annat filmat folk som shoppar på Södergatan. Bild lånad från HD, foto: Mats Roslund

Devrim som har forskat på handeln i Helsingborg sedan 2015, har fokuserat på shopping på Söder. Handel utgör en betydande del av ett aktivt stadsliv och söder är en stadsdel i förvandling, men stora investeringar kan förändra landskapet totalt.

Söder är som Sverige var på väg in i 30-talet, med små nära familjeföretag som säljer nästan allt och där ingen butik är den andra lik.

Många klagar på att alla städer bjuder på samma butiker och oberoende butiker blir mindre och mindre vanligt. På det sättet är Söder i Helsingborg unikt.

Läs hela artikeln i Helsingborgs dagblad.

Läs mer om Devrim Umut Aslans forskning i den nyligen släppta boken "Handelsstad i förvandling".