Ny bok: Tjänstelogik i välfärden

Vår forskare Ulrika Westrup är redaktör för den nya antologin "Tjänstelogik i välfärden - En modell för samskapande mellan professionella med barnet i fokus".
Tjänstelogik i välfärden

Boken handlar om hur välfärdsorganisationer kan samskapa värde tillsammans med den som de är till för. Boken belyser betydelsen av att förstå olika verksamheters perspektiv – socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatrin och skolan – genom yrkesgruppernas egna röster för att effektivt kunna ta tillvara varandras kompetenser. I boken föreslås en modell för samskapande i välfärdstjänster som bygger på ett tjänsteperspektiv, ibland kallat tjänstelogik.

Boken vänder sig till studenter vid lärarutbildningar, socionomutbildningar och beteendevetenskapliga utbildningar samt inom området hälsa. Boken är också tänkt att användas som ett underlag för exempelvis forskningscirklar inom och mellan offentliga förvaltningar som vill hitta sina vägar till samskapande av värde.

Redaktörer: Pernilla Danielsson, Roger Johansson, Ulrika Westrup
Författare: Cecilia Böhme, Anna Ekelund, Kerstin Karlin, Ola Lindskog, Katarina Sjödin och Susanne Wessberg

Läs mer om boken på förlagets hemsida.

Ulrika Westrup

Ulrikas personliga profil