Nytt projekt om avfallsförebyggande får 1,1 miljoner kronor

Våra forskare Anette Svingstedt och Hervé Corvellec, har beviljats forskningsmedel på cirka 1,1 miljoner kronor, för projektet ”Att förebygga verksamhetsavfall: in- och upplåsningar” från Energimyndigheten.
Anette Svingstedt

Fortsättning på tidigare projekt

Projektet ska pågå fram till slutet av februari 2019 och är en fortsättning på deras tidigare projekt: ”Frikopplingstjänster – En lösning för avfallsförebyggande”. Det projektet fokuserade på att studera hur uppkomsten av sopor kan förebyggas och i resultaten kunde man se att det finns ett antal inlåsningar som hindrar ett förebyggande av avfall.

Inlåsning stoppar förändring

Det är dessa inlåsningar och hinder som stoppar förändring som ska belysas i det nya projektet. Målet är att studera hur avfallsproducerande verksamheter arbetar med att minska sina avfallsmängder. En annan viktig del i projektet är också att generera strategier för att motverka dessa hinder.

– Det är ett tydligt erkännande att det första projeket var uppskattat, säger Hervé Corvellec om det beviljade forskningsmedlet.

Tre partnerföretag

De partnerföretag som ingår i projektet är Stena Recycling, svensk avfallsrådgivning och NSR (Nordvästra Skånes Renhållnings AB).

Forskningsmedlet är beviljat av Energimyndigheten.

Läs mer om Anette Svingstedt och Hervé Corvellec.

2018-05-21
Forskare mötte turismbranschen till frukost
2018-05-07
Alice Bah Kuhnke besöker Campus Helsingborg