Så blir butiken en destination

Handelsplatser har genom alla tider attraherat konsumenter och delvis fungerat som destinationer. Till vissa handelsplatser och butiker reser konsumenter från hela landet, ibland även från andra länder, medan andra handelsplatser kämpar för att nå lokala konsumenter.
Cecilia Fredriksson

Vad är det som gör att en handelsplats eller en butik blir en betydande destination med en stark attraktionskraft och hur gynnar denna attraktionskraft platsen i stort?

På ett frukostseminarium arrangerat av HUI och Handelsrådet den 6 december talade Cecilia Fredriksson om handeln som en destination utifrån forskningsprojektet ”Retail Destination” med avstamp i alternativa handelsplatser och biståndsbutiker utifrån konsumentperspektivet.

Hon talade bland annat om Second hand-butiken och menar att det är en viktig destination för upplevelser, inspiration och lärande, men den röriga och oförutsägbara marknaden kräver en speciell organisation.

Ta del av presentationen Hur blir butiken en destination?