Studenter presenterar uppsatser för kommunfullmäktige

Idag, den 7 juni, presenterar sex studenter på programmet Service Management Tourism samt Retail sina uppsatser för kommunfullmäktige i Helsingborg. Även representanter från näringslivet och Campus Helsingborg är inbjudna till den här träffen, liksom tjänstemän i staden och Helsingborgs hamn, framför allt anställda som arbetar med miljö, näringsliv, turism och kryssningsturism.
Studenter tar emot pris från Helsingborgs stad.

Varje år delar Helsingborgs stads vänortskommitté ut stipendier till studenter från Campus Helsingborg för resor till Helsingborg stads vänorter Dubrovnik och Pärnu. Med hjälp av stipendierna kan studenterna på plats samla in material och studera sina uppsatsämnen ur perspektiv som inte hade varit möjliga på hemmaplan.

I år var det tre uppsatser från Kandidatprogrammet Service Management (med inriktningarna Tourism och Retail) som fick ta emot stipendiet.

• Olivia Veal och Linn Wihlborg från Service Management Tourism med ämnet Går Dubrovniks massturism hand i hand med en hållbar utveckling?
  • Sara Boustedt och Moa Bloom från Service Management Tourism med ämnet Kryssningsturismens påverkan på en destination - ur ett hållbarhetsperspektiv.
  • Karolina Kolton och Elin Thoft Thorsell från Service Management Retail med ämnet D​igitaliseringens word of mouth.

Karolina och Elin som skrev om digitaliseringen och bostadsförmedlingssajten Airbnb, berättar att de fick ett fick ett mycket större underlag till uppsatsen genom att få möjlighet att åka till turistorten Dubrovnik och att de dessutom blev mer motiverade av att få ett stipendium.

Läs mer om eventet här.