Utmaningar och dilemman inom urban turism

Den 23-25 oktober deltog forskarna i det Formas finansierade projektet "Urban turismutveckling i förnyelse: hantera hållbarhet i tilltagande turismflöden" i the 28th Nordic Symposium for Hospitality and Tourism Research.
Nordic symposium Tourism

Forskargruppen, bestående av Jörgen Eksell, Maria Månsson, Cecilia Cassinger, Michael Johansson, Jan-Henrik Nilsson och Lena Eskilsson, organiserade sessionen ‘Sustainable urban tourism: dilemmas and challenges’ och presenterade pågående studier om hantering av olika typer av flöden i städer, kommunikation inom aktiviströrelser, och medialisering av överturism. Konferensen hölls vid Roskilde universitet. Två av konferensens Keynote speakers var Stefan Gössling och Szilvia Gyimothy.

Läs mer om projektet Urban turismutveckling i förnyelse: hantera hållbarhet i tilltagande turismflöden