Vem bestämmer över stadens historia?

Under gårdagens Helsingborg Live var temat ”Vem bestämmer över stadens historia?”. Elisabeth Högdahl var inledningstalare och i efterföljande panelsamtal diskuterades hur vår historia skrivs, och vem som får plats i den, med utgångspunkt i Maria Zoéga.

helsingborglive

Elisabeth Högdahl och Anja Petersen var de som upptäckte Zoégas grundare Maria Zoéga. Med henne som utgångspunkt handlade tisdagens panelsamtal om vem som får plats i vår historia, och hur historien skrivs. Finns där fler som förtjänar att synas? Går det att skriva om historien med nya huvudpersoner?

I panelen deltog även Gunnar Wetterberg, historiker och författare och Camilla Bergvall, aktivist, kommunikatör och projektledare för Kvinnokarta Helsingborg. Moderator var Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

Helsingborgs Dagblad sände live från arrangemanget på studenthuset Helsingborgen. Se sändningen i efterhand här.