Wilma tilldelas stipendium för examensarbete

Wilma Alvéus studerar masterprogrammet i service management med inriktning Retail och har fått ett av Campus Vänners årliga stipendium för att genomföra sitt examensarbete "The market of auctions – negotiating status and standard".
Wilma Alveus

- Genom att studera svenska auktionshus undersöker jag hur marknader upprätthålls och samexisterar genom identitetsprojekt. Utgångspunkt är sociologiska teorier om marknader och identiteter, främst Aspers teori som statusmarknader och standardmarknader. Genom att studera auktionsväsendet öppnas det potentiellt upp möjligheter att studera andra former av konsumtion, där andra objekt, kunder och värderingar går att finna, berättar Wilma.

För att genomföra detta ansökte honom att få hjälp med kostnad för resor med tåg inom Sverige då hon behövde besöka olika auktionshus på olika platser. Dessa resor kunde hon genomföra innan reserestriktioner och rekommendationer kring covid-19 kom på plats vilket gjorde att stipendiumet från Campus Vänner kunde underlätta för henne genom att hjälpa till med just detta.

Beviljat belopp är 2500 kr.

Läs mer om årets andra stipendiater från Campus vänner