Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hederspris till Hervé Corvellec på Återvinningsgalan

Återfallsgalan
Hervé Corvellec tog emot pris under galan den 1 december.

Hervé Corvellec har tilldelats hederspris för sin forskning inom avfall. Priset delades ut under Återvinningsgalan 2021 på Berns i Stockholm, och arrangerades av tidningen Recycling tillsammans med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.

"Juryns hedersomnämnande gick till Hervé Corvellec och hans forskarkollegor vid Lunds universitet för den granskning av avfallsförebyggande inom olika branscher de genomfört. Den visar att en normförändring behövs och att vi behöver gå från att betrakta förebyggande som krångligt och avfall som normalt, till att se förebyggande som den företagsekonomiska fördel det är och som det ledande förhållningssättet"

Artikeln som juryn uppmärksammade är skriven tillsammans med Anette Svingstedt och Emma Samsioe på Institutionen för service management och tjänstevetenskap. Ta del av artikeln här: https://digital.detritusjournal.com/articles/the-normality-of-industria… 

Juryn som utsåg priset var Peter Olofsson, chefredaktör Recycling, Viveke Ihd från Återvinningsindustrierna, Jon Nilsson-Djerf från Avfall Sverige, Jan Peter Bergkvist från Sleepwell samt Jan-Olov Sundqvist från IVL Svenska Miljöinstitutet. 
 

Läs mer om vinnarna på årets Återvinningsgala:  https://www.recyclingnet.se/article/view/823133/de_vann_pa_atervinnings…