Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Institutionens forskare Carina Sjöholm i kulturprogrammet Sverige! på SVT

Carina Sjöholm

I det senaste avsnittet av kulturprogrammet Sverige! på SVT berättar Carina Sjöholm om trädgårdar och trädgårdsböcker.

Carina Sjöholm är docent i etnologi och universitetslektor vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap. Hon har många forskningsintressen som fokuserar på kultur, ekonomi, media, konsumtion och socialt liv, och har i flera olika sammanhang skrivit om trädgård.

I inslaget intervjuas Carina om betydelsen av trädgårdar och varför vi har dem. Carina menar att vi har våra trädgårdar till att få drömma, och att vi vill känna att vi har vår egen plats på jorden. Trädgården handlar mycket om identitet och att visa vem du är. De senaste åren har trädgårdsböcker blivit alltmer populära och Carina berättar att många försöker skapa sin dröm genom att köpa denna typen av böcker.

Titta på kulturprogrammet Sverige! med Carina Sjöholm på SVT Play
Läs mer om Carina Sjöholms forskning