Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kan vi lita på professionella?

Utsträckt hand

I diskussioner kring styrning och ledning idag uppmuntras det alltmer att vi ska lita på professionella yrkesutövare: låt proffsen vara proffs. Men vad betyder det egentligen att “vara professionell”? Kan vilken yrkesgrupp som helst vara "professionell”? Och vad betyder det egentligen att styra med tillit?

Den 11 maj kommer dessa frågor att diskuteras under ett öppet seminarium arrangerat av Centrum för ledning i offentliga organisationer (CLOO) som arbetar med att utveckla kunskap om ledning, organisering och styrning i offentliga sektorn.

Under seminariet medverkar Pernilla Danielsson, kommundoktorand och chef för PART och Johan Alvehus, Universitetslektor och forskningskoordinator för CLOO. Tillsammans kommer de att diskutera styrning och ledning av professionsbaserade verksamheter utifrån Johan Alvehus nya bok “The Logic of Professionalism”. 

Nyfiken på att delta? Evenemanget kommer äga rum på plats på Campus Helsingborg, men även livestreamas. 

Läs mer och anmäl dig här: https://www.ism.lu.se/evenemang/kan-vi-lita-pa-professionella