Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konstens betydelse för städer i förändring

Konst i staden

Konst anses ofta främja demokrati- och inkluderingsprocesser i stadsrummet. Men i vilken utsträckning kan konsten bidra positivt till sådana processer och på vilka villkor? Vilken slags konst placeras i olika stadsdelar och varför? Dessa och andra frågor diskuteras av deltagarna som verkar som konstnärer, konstnärliga ledare och forskare.

I ett webbinarium 29 november kommer den offentliga konstens relation till staden problematiseras och diskuteras. Medverkande i samtalet är: 

  • Lisa Färnström, regissör och scenkonstnär
  • Per Hasselberg, konstnär och verksamhetsledare för Folkrörelsernas Konstfrämjande
  • Eva Hild, skulptör
  • Vegan Flava, Konstnär och visuell aktivist
  • Forskargruppen ”Konst för en stad i förändring” vid Lunds universitet: Cecilia Cassinger (docent i strategisk kommunikation), Elisabeth Högdahl (fil dr i etnologi), Marie Ledendal (fil dr i designvetenskap) och Robert Willim (docent i kulturvetenskap).

Nyfiken på att delta i samtalet? Ingen anmälan krävs, koppla upp dig via denna länk: https://lu-se.zoom.us/j/66281106979?pwd=ZnZCL1p4Q0tkQ2xSSWJUUGlsQXRaZz09