Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Några frågor till Hervé Corvellec om konferensen "Opening the Bin"

A deconstructed computer

På torsdag, den 27 april, startar konferensen "Opening the Bin" som har organiserats av Richard Ek tillsammans med Hervé Corvellec.

Varför ska vi öppna soptunnan?

Det är en metafor för behovet att ställa oss frågor kring avfall och vårt förhållande till det.

Vem riktar sig konferensen till?

Samhällsvetare med forskningsintresse om avfall. Vi har också bjudit in våra vanliga partners från avfallsbranschen: NSR, HBG stad, SYSAV och några till.

Vilka kommer att delta?

Avfallsforskare från Sverige, Finland, Danmark, Italien, Frankrike, England, Wales, USA, Canada, Brasilien, Argentina, Australien och Indien samt några avfallspraktiker från regionen.

Är det något extra spännande eller intressant som du ser fram emot under konferensen?

Detta är möjligtvis första gången som samhällsvetare med ett intresse för avfall får träffas på egna vilkor, dvs utan att vara ett bihang till en konferens om avfall som domineras av teknologer och naturvetare.

Vad vill du att konferensen ska resultera i? 

Att avfall ses som en social produkt av ett energi- och materialintensivt levnadssätt, inte som ett tekniskt problem som kräver en teknisk lösning.

 

Konferensen hålls på Campus Helsingborg, den 27 - 29 april.

Läs mer om konferensen här.