Aktuellt i CROCUS

Varje år bjuder CROCUS in till olika arrangemang.
Välkommen att delta!

Culture in Crisis?

Cultural practitioners in pandemic times

CROCUS NETWORK MEETING
14 June 2021 9.15-12 a.m.

9.15
Welcome
Ida de Wit Sandström
Cecilia Fredriksson

9.30
Culture in crisis?
Sanimir Resić,
Dean, Faculty of Fine and Performing Arts

9.45
Jane Avril and Millennium Star – how I’ve worked with my two personas during the pandemic
Maria Norrman, artist

Break

10.15
Two meters away from you. Some notes around dependency under pandemic times
Helena Fernández-Cavada, visual artist

10.30
Digital Performing Arts
Emma Bexell, artistic director Bombina Bombast

Break

Panel discussion
Helena Fernández-Cavada, Maria Norrman, Emma Bexell.
Moderator: Francisca Skoogh

Link to the meeting:

No registration required.

Welcome!

Kreativt grepp på invasiva arter

Temat Perspektiv på invasiva växter vid Pufendorfinstitutet består av forskare från Lunds universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Här ingår Cecilia Fredriksson och Carina Sjöholm som båda även är verksamma i CROCUS.

I samband med Hållbarhetsveckan i Lund invigde temat utställningen Vem ska bort? Utställningen ger perspektiv på invasiva, främmande växter och bygger på en studie där ett stort antal svenskar beskrivit vad de anser. Några av svaren visas nu tillsammans med akvareller målade av Cecilia Fredriksson i Pufendorfinstitutets trädgård i Lund.

- Det är nytt och roligt för mig att kombinera måleriet med forskning. Jag intresserar mig för och arbetar med kreativa metoder både här på Pufendorfinstitutet och i CROCUS, berättar Cecilia.

Utställningen visas i trädgården till och med den 31 maj 2021.

Creative spaces

Planning and design for a changing city-life

CROCUS NETWORK MEETING
April 2021 9.15-12 a.m.

9.15 Welcome
Cecilia Fredriksson

9.30  Public art in urban development projects
Mattias Kärrholm, Department of Architecture and the Built Environment, Lund University.

9.45 Is it possible to plan for creativity?
Björn Bensdorp-Redestam, Urban Planning Administration, Helsingborg.

10.15 Art for cities in transformation
Cecilia Cassinger, Department of Strategic Communication, Lund University.

10.30 Artscape promoting public art for everyone
Daniel Wakeham & Tor Hedendahl, Artscape.

11-12 Panel discussion
Mattias Kärrholm, Björn Bensdorp-Redestam, Cecilia Cassinger and Daniel Wakeham.
Moderator: Ida de Wit Sandström

CROCUS är ett växande nätverk om och för kulturella och kreativa näringar. Nätverket utgår från Lunds universitet och fungerar som en plattform för utbildning och forskning om kultur och kreativitet.

Akvarell Cecilia Fredriksson