Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Academic skills – skapar kompletta akademiker excellenta utbildningsmiljöer?

Dator

Symposium, 350-årsjubileum

Vad innebär det att vara akademiker idag?

Vilka är förväntningarna på oss som universitetslärare och hur lever vi upp till dem? Vad är underförstådda kompetenser och varför är det så viktigt med samspel mellan forskning och undervisning? Och hur når vi ut med vår forskning? Skall vi publicera oss i tidskrifter eller böcker, på svenska eller engelska? Välkommen till ett pedagogiskt symposium där forskare och lärare från olika discipliner utifrån begreppet ”academic skills” diskuterar frågor om akademins kärna, det vetenskapliga hantverket, och kunskapsförmedlingens villkor.

Symposiet riktar sig mot studenter, forskare och andra intresserade av utbildning och forskning.

Symposiet leds av Carina Sjöholm, Institutionen för service management och tjänstevetenskap. Magnus Jerneck, Statsvetenskapliga institutionen, håller i den avslutande paneldebatten

Ladda ned programmet för dagen här (PDF).

###

Evenemanget är en del av Lunds universitets vetenskapsvecka Framtidens universitet 16-22 oktober som organiseras som en del av universitetets 350-årsjubileum. Se alla evenemang under denna vecka.

Tid:
2017-10-17 13:15 till 17:00