Almedalen: Jämställda platser i praktiken

Seminarium
Under Almedalsveckan deltar Elisabeth Högdahl i ett seminarium om projektet Equalizer – ett redskap för jämställda och inkluderande aktivitetsplatser. Projektet har tilldelats bidrag inom Vinnovas utlysning Normkritisk innovation 2016 där syftet är att stötta innovatörer som går före sin tid och driver samhällsutvecklingen framåt med nya idéer och lösningar.

Undersökningar visar att tjejer är fysiskt aktiva i mindre utsträckning än killar. Särskilt på spontana aktivitetsplatser ser vi att tjejer är kraftigt underrepresenterade. Varför är det så? Vilka hinder finns för tjejer att ta plats? Och inte minst – vad kan vi göra åt det?

Med utgångspunkt i forskningsprojektet Equalizer diskuterar vi hur jämställda och inkluderade aktivitetsplatser kan skapas. Hur kan analys och teori omvandlas till prototyper i full skala?

Från Institutionen för service management och tjänstevetenskap deltar Elisabeth Högdahl, fil. dr etnologi och universitetslektor.

Arrangör: Nyréns Arkitektkontor

Tid: