Framtidens livsmedelshandel och konsumtion

Seminarium
Hur kommer framtidens livsmedelshandel och konsumtion att se ut? Vårt förhållande till mat är ett område som blivit alltmer trendkänsligt, individualiserat och en viktig del av vår personliga identitet. Samtidigt är mat och ätande ett socialt fenomen som kännetecknas av tradition och vanebeteende.

Hur förhåller vi oss som konsumenter till nya livsmedelstrender och nygamla råvaror? Hur kan nya produktionsformer omvandlas till hållbara kunderbjudanden? Hur kan livsmedelsbutiken underlätta för kunden att göra medvetna val?

Livsmedelsvetenskaperna står inför stora utmaningar där begrepp som hållbarhet, säkerhet och hälsa är centrala. Regeringens nationella livsmedelsstrategi anger två viktiga mål: att stärka forskningen samt att öka innovationskraften inom livsmedelsområdet. Här arbetar Lunds universitet strategiskt med kunskapsutbyte och samordning kring viktiga forskningsfrågor.

Det tvärvetenskapliga forumet LU Food Faculty bjuder tillsammans med Centrum för handelsforskning vid LU in till ett gemensamt halvdagsseminarium om framtidens livsmedelshandel och konsumtion.

13:00 Cecilia Fredriksson & Annika Wallin: Välkommen
13.30 Cecilia Fredriksson & Filippa Säwe: Marina matresurser på nya marknader?
14.15 Fika och mingel
14.30 Kerstin Gidlöf & Annika Wallin: Handla mat i butik och på nätet – så fungerar din uppmärksamhet
15.15 Christian Fuentes: "It's just like milk, but different” – om skapandet av marknader för alternativ mat
15.45 Avslutning

Seminariet är kostnadsfritt men deltagarantalet är begränsat. Anmälan är bindande och ej avbokad plats debiteras med 450 kronor (exklusive moms).

Anmäl dig på Centrum för Handelsforsknings webbplats

Tid: