Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jubileumskurs: Den kreativa platsen

Föreläsning
Hur skapas utrymme för kreativitet på arbetsplatser?

Föredraget handlar om hur den kreativa miljön runt omkring oss kan förbättras hemma, i yrkeslivet och i skolan. Betydelsefulla individuella egenskaper att plocka fram hos sig själv är nyfikenhet, mottaglighet och viljan att bryta med invanda mönster. Att främja öppenhet, idéstöd, samarbete, utmaningar samt lekfullhet ger mer plats för kreativitet. Föredraget hålls av doktor Eva Hoff som en del av Lunds universitets jubileumskurs och kommer att besvara frågor om hur kreativiteten kan få plats hemma med familjen men också på arbetsplatser och i skolan.

I sin forskning undersöker Eva Hoff sambandet mellan vuxnas lekfullhet och kreativitet och driver frågan att utveckling av kreativitet behöver uppmärksammas mer i skolans värld. Läs mer om Evas forskning och hennes undervisning.


Om Jubileumskursen 

Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola. 

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

 

Tid: 
2017-12-04 19:00 till 20:00
Plats: 
kommer

Om händelsen

Tid: 
2017-12-04 19:00 till 20:00
Plats: 
kommer

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg