Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jubileumskurs: Kärlek, intimitet och familjebildning i det könsskeva Kina

Föreläsning
Diskussion om ett könsskevt Kina och dess konsekvenser för familjebildning och kärlek.

Kina har världens mest könsskeva befolkning med miljontals ’frånvarande’ kvinnor. Hur påverkar denna obalans normer och praktiker vad gäller kärlek, intimitet och familjebildning? Denna föreläsning hålls av fil. doktor Lisa Eklund och redogör för internationell forskning på området samt egen empiri om Kina och visar på komplexa sociala processer som både påverkar och påverkas av den demografiska obalansen. Hennes föreläsning kommer att titta på hur det faktum att Kina har så många fler män än kvinnor påverkar mäns möjligheter att bilda familj. Får kvinnor fler möjligheter att välja partner? Och hur påverkas normer och praktiker vad gäller kärlek, intimitet och familjebildning?

Lisa Eklund arbetar som biträdande lektor vid Sociologiska institutionen med fokus på socialpolitik, familj, befolknings- och genusfrågor. Läs mer om hennes forskning och undervisning.


Om Jubileumskursen 

Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola. 

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

 

Tid: 
2017-05-08 19:00 till 20:00
Plats: 
kommer

Om händelsen

Tid: 
2017-05-08 19:00 till 20:00
Plats: 
kommer

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg