Kreativa rum på modets marknad

Seminarium

Seminariet är en presentation av ett pågående forskningsprojekt. Genom att ta avstamp i modets marknad är ambitionen med projektet att fokusera modets historiska, kulturella och ekonomiska organisation, med central fokus på modets roll i det lokala samhället. Mode kan definieras både som ett symboliskt värde, definierad genom sin nära relation till förändring och förgänglighet, men också som en textil produkt, ofta central i människors vardag.

Projektet består av tre delar, vilka presenteras på seminariet:
Kreatörsmiljöer: verktyg för levande stadsrum? med Marie Ledendal och Ida de Wit Sandström
Historiska perspektiv på modets tillgänglighet: Sofia Magdalena stiger i land, med Pernilla Rasmussen och Emma Severinsson
Framtidens handelsplats: återbruk och nytänkande, med Cecilia Fredriksson och Philip Warkander

Seminariet är ett samarrangemang mellan två nya forskningsmiljöer på Campus Helsingborg: Kulturens rum och kreativitetens villkor (CROCUS) och Centrum för handelsforskning
Moderator: Erika Andersson Cederholm
Seminariet avslutas med fika kl. 15:00