Trygga och attraktiva stadskärnor

Konferens

I takt med att både samhälls- och stadsutvecklingsfrågorna blir allt mer komplexa ökar behovet av att fördjupa sig i olika frågor. Det kan handla om trafikstrategier och logistik, säkerhet, digitalisering med mera. Syftet är att fördjupa dialogen och kunskapen inom ett begränsat problemområde. Den 13 november  arrangeras  en temakonferens med titeln Trygga och attraktiva stadskärnor: fysiska och mentala platser med Eli Avraham, professor i kommunikation vid Haifa universitetet i Israel som en av huvudtalarna.

I programmet medverkar även Forskningsprojektet ”Rädslans geografi” som undersöker hur rädslor för terrordåd framträder i föreställningar hos besökare  i urbana miljöer  samt hur rädslan bemöts i städers marknadsföringsarbete och fysiska insatser i stadskärnor.  Forskningen bedrivs vid institutionen för strategisk kommunikation, Lunds universitet under två års tid och finansieras av  Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond, BFUF. Deltagare i forskningsprofektet är Ola Thufvesson (Institutionen för service management och tjänstevetenskap, Lunds universitet), Cecilia Cassinger, Maria Månsson och Jörgen Eksell (Institutionen för strategisk kommunikation, Lunds universitet).

Tid:
2019-11-13 01:00