Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Webbinarium - Överturismens uppkomst och utbredning

Överturism
Övrigt
Överturismens uppkomst och utbredning – implikationer för svensk besöksnäring och kommuner.

De senaste åren har nyhetsmedia rapporterat flitigt om protester mot problem orsakade av alltför stark turismtillväxt i europeiska städer. Den så kallade överturismen anses påverka lokalbefolkningens livskvalitet och besökarnas upplevelse av destinationen. Men vad är egentligen överturism och vilken relevans har diskussionen för svenska förhållanden? I detta webbinarium diskuteras överturismens uppkomst och utbredning samt innebörden av överturism för svensk besöksnäring och kommuner.
Talare:

Cecilia Cassinger, fil dr och docent vid institutionen för strategisk kommunikation, Lunds universitet. Cecilia har en bakgrund inom marknadsföring och forskar om hur strategisk kommunikation och platsvarumärken bidrar till hållbara och mer motståndskraftiga destinationer och samhällen.

Jan Henrik Nilsson är docent i kulturgeografi och ekonomisk geografi vid institutionen för Service Management och tjänstevetenskap, Lunds universitet. Jan Henrik undervisar och forskar om turismhistoria, urban turism samt om sambanden mellan turism och klimatförändringar.
Moderator:

Jörgen Eksell, fil dr och universitetslektor vid institutionen för strategisk kommunikation, Lund universitet. Jörgen har en bakgrund inom tjänstevetenskap och forskar om hur strategisk kommunikation och särskilt arbete med destinationers varumärke kan bidra till hållbara städer.

 

Läs mer och anmäl dig

Tid: 
2020-02-28 12:00 till 12:45

Om händelsen

Tid: 
2020-02-28 12:00 till 12:45

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg