Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskningsteman

Vi förstår och förklarar tjänstesamhället
Tjänstevetenskap är ett tvärvetenskapligt forskningsområde vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap. Behovet av att förstå och förklara vårt komplexa tjänstesamhälle växer och därför blir forskningen inom tjänstevetenskap betydelsefull.

Vi är en forskningsintensiv institution som ligger i framkant när det gäller forskning om tjänsteproduktion och tjänstekonsumtion. Uppdraget för forskningen är att förstå, problematisera och förklara tjänstesamhället. Utifrån vårt forskningsområde tjänstevetenskap (service studies) betraktar vår forskning tjänster ur ett hållbart, ekonomiskt, rumsligt, kulturellt och socialt perspektiv och behandlar såväl offentliga som privata verksamheter och organisationer.

Tjänstevetenskap är ett ämne som inte bara problematiserar tjänstesamhället utifrån intellektuella premisser, utan även identifierar och problematiserar handfasta problem som definieras av de branscher och organisationer vi studerar och samarbetar med. I egenskap av Lunds universitets ledande uttolkare av komplexiteten i tjänsteproduktion och tjänstekonsumtion arbetar vi för att den forskning som bedrivs ges samhälleligt genomslag. Institutionen strävar därför att de resultat som forskningen genererar ska bidra till lokal, regional och nationell debatt i policyskapande och media.

Vår forskning är nära kopplad till institutionens utbildning på alla nivåer, vilket betyder att våra studenter på olika sätt ges möjligheten att ta del av aktuell forskning om tjänster och samtida fenomen och företeelser i tjänstesamhället.

Forskningen är organiserad utifrån sex teman:

Sidansvarig:

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg