Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"Masterprogrammet ökar mina chanser i framtida karriären"

Victor de Silva har siktet inställt på att arbeta med hållbarhet i framtiden och har genom sin utbildning i service management hittat sin väg att gå. Han började med grundkursen för att sedan fullfölja sin kandidatutbildning med inriktning Turism och hotell. Idag läser han på masterprogrammet i service management där han tillsammans med studenter från hela världen får fördjupa sig i sitt stora intresse, hållbarhet.

Varför valde du att studera service management på Lunds universitet? 

Efter ett par sabbatsår och övervägande tyckte jag att ett brett managementprogram skulle passa mig. Den inspirationen fick jag egentligen från mina föräldrar som arbetar med etablering av retailbutiker samt driver restauranger. Jag valde Lunds universitet främst på grund av skolans välkända, höga rankning. Ett brett program var passande eftersom att jag inte riktigt visste vilken väg jag ville ta. Jag började med grundkursen vilket kändes naturligt efter två sabbatsår, jag ville helt enkelt först känna på att studera på universitetsnivå. Jag fattade snabbt tycke för programmet och fortsatte på kandidatprogrammet med inriktning turism & hotell.

Vad har du gillat mest med programmen?

Med kandidaten uppskattade jag mest att programmet berörde väldigt många aspekter kring tjänsteorganisationer, exempelvis ledarskap, service och hållbarhet. Det gör att man får kompetens inom många olika områden, öppnar många dörrar och vidgar ens blick för hitta sitt intresse och vart man vill söka sig i en framtida karriären. Med masterprogrammet gillar jag främst att jag fått möjligheten att fördjupa mig i mitt stora intresse (hållbarhet), och ökar min chans att kunna arbete med det. En annan nyttig erfarenhet är att studera med människor från hela världen, jag har lärt mig hur annorlunda folk lär sig och även utvecklat mitt egna sätt att förhålla mig till andras perspektiv och processer, vilket kan vara nyttigt i en framtida karriär inom management.

Vilka var fördelarna enligt dig att fortsätta läsa ett masterprogram?

Fördelarna är säkert många, jag känner väl främst att det är meriterande att ha studerat på en ännu högre nivå och att ens kunskap fördjupas eftersom utbildning kräver mer. Det är något som kan gynna dina chanser i framtiden i jobbsökande eller andra steg i karriären. En annan fördel är man verkligen utvecklar kunskaper och erfarenheter som kan vara viktiga när det kommer till ledarskap, det handlar om att kunna samarbeta med många olika personligheter, se saker och ting från andras perspektiv samt att visa förståelse. Det lär man sig verkligen genom att studera med de bästa internationella studenterna som söker till programmet eftersom att alla kommer från olika håll och således har olika sätt att lära, man lär sig nya sett att organisera studierna och planera sin tid, bland annat. Dessutom får man ännu en möjlighet att hitta vilken väg man vill gå i karriären.

Vad var de största skillnaderna från kandidatprogrammet? 

Största skillnaderna är man får möjligheten att gå in ännu djupare i sitt intresse vad gäller tjänsteorganisationer, exempelvis är det mer valbart vad man vill skriva om i en del grupparbeten, vilket gynnar den personliga utvecklingen då man får chansen att öka sin kompetens inom det man är bra på. Språket är såklart också en stor skillnad, allting är på engelska vilket är utmanande men även främjande för en möjligtvis framtida karriär utomlands. Det känns även nyttigt att lära sig en del termer och kunna uttrycka sig professionellt på engelska. 

Vad vill du göra i framtiden? 

I framtiden har jag som mål att arbeta med hållbarhet, just nu siktar jag på den offentliga sektorn då man arbetar nära samhället och med långsiktiga och strategiska beslut. Men generellt att få arbeta med längre processer som gynnar organisationernas tänk kring hållbarhet, vilket också ska synas i det arbete som de håller på med.

Har du något tips till de som funderar på att söka till någon av inriktningarna av masterprogrammet i service management?

Var öppna och nyfikna, programmet är som sagt brett, individuellt intresse är därav nyttigt. Att knyta kontakter inom programmet är också fördelaktig, prata om dina mål och tankar med andra studenter, lärarna, studievägledarna och organisationerna som finns på Agora-dagen för att konstruera din egen väg och karriär.
 

Victor da Silva

Namn: Victor da Silva

Program: Masterprogrammet i service management, Sustainable service management