Terminsstart med nya studenter på Service Management

terminsstart Förväntansfulla studenter sammanstrålade på Helsingborgs arena i morse.

Miljonregn över forskning om hållbar turism och marina livsmedel

Fullt i Helsingborgs gästhamn Fyra forskningsprojekt vid institutionen beviljas medel från Formas och Vetenskapsrådet. Totalt 35 miljoner delas ut under fyra år.

De fick chansen att göra internship på H&M

Maria Wallin och Matilda Holmström tillbringade sommaren på H&M Tre studenter från andra året i service management tillbringade sommaren i Stockholm där de gjorde praktik som inköpsassistenter på H&M:s huvudkontor.

Handeln på Söder är unik

Foto på Devrim Umut Aslan när han filmar folk som shoppar på Södergatan. Bild lånad från HD, foto: Mats Roslund Vår forskare, Devrim Umut Aslan, var under julhelgen med i Helsingborgs dagblad där han berättade om sin handelsforskning på söder i Helsingborg.

Rapport om plastavfall på FN:s Havskonferens

Floating marine litter with snorkeling divers on Bali, Indian Ocean. Photo Credit: Annelie Pompe Institutionens forskare och professor, Hervé Corvellec, har deltagit i rapporten "Marine plastic litter on Small Island Developing States (SIDS): Impacts and measures" som i dagarna har diskuterats under FN:s Havskonferens i New York, den 5-9 juni.

Så upplever synskadade olika servicemiljöer

Avhandlingen "Servicescapes seen by visually impaired travellers: Time-geography approach to servicescape research" uppspikad på institutionen. Några frågor till institutionens tidigare doktorand, Alma Raissova, som disputerade i februari med avhandlingen "Servicescapes seen by visually impaired travellers: Time-geography approach to servicescape research".

Fast fashion och konsumentstrategier

Opponenten Marie-Agnès Permentier och Emma Samsioe. Den 8 juni disputerade vår doktorand Emma Samsioe med avhandlingen "Consumer Contextual Learning: The Case of Fast Fashion Consumption".

Stipendiater 2017

Hannah Vidberg och Sandra Tinsveds tog emot ett stipendium för det bästa examensarbetet inom Service management som behandlar jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Under avslutningsceremonin den 7 juni delas varje år ut en rad olika stipendier till de bästa examensatsarbetena i olika kategorier. I år delades det ut totalt sju stipendier för bästa examensarbeten inom service management, logistik samt jämställdhet.

Avslutningsceremonin 2017

Glada studenter. Den 7 juni hölls avslutningsceremonin för de avgående studenterna på Institutionen för service management och tjänstevetenskap samt Institutionen för strategisk kommunikation.

Christer Eldh höll föredrag om värdegrund

Christer Eldh håller föredrag. Fotograf: Olivia Zandin På Campus Vänners frukostmöte den 23 maj, berättade Christer Eldh om vilken relevans en värdegrund kan ha för en verksamhet.