Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Pavla Kruzela

Undervisning och handledning

Jag har undervisningserfarenhet på både svenska och engelska inom ämnena internationellt företagande, marknadsföring, inter-kulturell kommunikation, mångfald, projektledning, management och ledarskap.

I min roll som universitetslärare förenar jag undervisning, handledning av C/D uppsatser, handledning av akademisk praktik samt professionell coaching.

Jag använder mig även av International Coach Federations kvalitetssäkring (MCC) i mitt arbete som master certifierad coach i bland annat kursen Lärande ledarskap. I denna kurs erbjuds studenterna verktyg som hjälper dem att tillämpa sina kunskaper från service management i praktiskt utövande och genom det utveckla sin personliga ledarskapsskicklighet. Om studenter väljer till exempel att öka sina insikter om hur deras känslor och tankar påverkar dem i deras utövande, får de stöd att ta nya steg och gå vidare i utvecklingen. Genom kontinuerlig feedback och reflektion på utövandet formar de nya erfarenheter som ger de större trygghet och självsäkerhet i deras roll som ledare. För mer information läs mer här.

Jag uppmärksammar det som publiceras om coachande ledarskap och personlig utveckling. Jag använder mig gärna av icke traditionella inslag i undervisningen med fokus på de mjuka processerna, allt från ledarskap, teambuilding, inter-kulturell kommunikation och coaching.

Forskning

Fokus i min forskning på 90talet varit på den interna kunskapskontextens inverkan vid genomförandet av internationella marknadsstrategier, framförallt vid genomförandet av strategiska förändringar på internationella joint ventures i Östeuropa. Bland frågor som jag uppmärksammade var hur marknadsekonomisk kunskap kan utvecklas, hur specifik sakkunskap omvandlas till kompetenser, samt hur ledarskapsskicklighet på både individ- såväl som på organisationsnivå växer fram.

Mitt nuvarande forskningsintresse tar upp betydelsen av så kallad utvecklingspedagogik som i första hand bygger på feedback, reflektion, ”peer collaboration” då studenterna praktiskt utövar ledarskap. Vidare diskuteras vilka andra faktorer förutom de individuella insikter som är viktiga i utvecklingen av deras personliga ledarskap.

 

Publikationer

Sidansvarig:

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg