Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Personligt ledarskap 7,5 hp

FÖR DIG SOM VILL UTVECKLA DITT LEDARSKAP
På den fristående kursen Personligt ledarskap (SMAA25) får du kunskap om hur du blir en bättre ledare.

Studenter pluggar på Campus Helsingborg
Studenter pluggar på Campus Helsingborg

 

Under kursen får du en ökad förståelse om din egen roll som ledare och hur du kan bli bättre på att motivera andra. Du får aktivt träna på tekniker inom coachande och lära dig olika sätt i hur man ger feedback. Kursen har som mål att identifiera dina starka och svaga sidor så att du får bättre kunskap om hur de påverkar ditt agerande som ledare över dig själv och andra.

Utöver det får du återkoppling från så kallade ”kritiska vänner” och gör självreflektioner som ska stimulera dig till att ta större eget ansvar, få bättre initiativförmåga, en vilja att ta nya steg och öka din säkerhet i att hantera nya situationer.

På kursen kommer du att arbeta i workshops med:

  • Coaching
  • Diskussionsforum med ledare från näringslivet
  • Individuell målsättning
  • Personlig ledarskapsutveckling
  • Praktiska övningar i workshops
  • Reflektion och återkoppling

Så tycker kursdeltagarna

"Personligt ledarskap gav mig oerhört många insikter i hur jag själv är som person, mina egenskaper och hur jag på ett mer effektivt sätt kan utnyttja mina styrkor. Jag är mer målmedveten och självsäker efter kursen och har en praktisk förståelse för hur jag fungerar som ledare. Det är en superbra kurs för dig som vill utveckla ditt ledarskap lite mer och lära känna dig själv bättre. Kursen var också ett bra exempel på hur vår kompetens kan användas efter utbildningen."
/Ingela

"Kursen i Personligt ledarskap har gett mig många insikter om mig själv och mina värderingar, vilket har gjort att jag utvecklats på ett helt annat sätt än genom de traditionella kurserna. På min utbildning i Service Management lär vi oss om ledarskap och hur man leder andra i teorin, men det är också helt nödvändigt för en ledare att ha kunskap om sig själv för att lyckas och trivas i livet. Den här kursen ger dig verktygen för detta."
/Emilia

"Kursen i Personligt ledarskap är jättebra för dig som vill lära känna dig själv, och ta reda på varför och hur du reagerar i olika situationer. Här sätts din personliga utveckling i fokus, till skillnad från så många andra resultatinriktade kurser."
/Linnea

 

 

 

Sidansvarig:

Behörigheter

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet samt minst
60 hp.

Kursen är på 7,5 högskolepoäng och går på kvartsfart under perioden augusti 2016 - maj 2017.

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg