Kandidatprogram i equality and diversity management, 180 hp

Equality and diversity management handlar om hur man strategiskt arbetar inom organisationer för att rekrytera, behålla och ge lika möjligheter till medarbetare med olika erfarenheter och bakgrunder.

Equality and diversity management riktar sig till dig som vill arbeta nationellt eller internationellt med genus-, jämställdhets- och mångfaldsfrågor i privata eller offentliga organisationer och verksamheter. Utbildningen handlar om hur man kan skapa både affärsnytta för företag och rättvis utveckling för medarbetare och kunder. Utbildningen är flervetenskaplig och du utbildas i bl.a. ledarskap, likabehandling, juridik, organisation, ekonomi, globalisering, mångfalds- och genusvetenskap. Målet är att du, den dag du är färdig med utbildningen, ska vara redo att via ansvarsfull managment skapa positiv förändring i företag och organisationer. Programmet ges i samarbete med Genusvetenskapliga institutionen.

Equality and diversity management

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta nationellt eller internationellt med genus-, jämställdhets- och mångfaldsfrågor i privata eller offentliga organisationer och verksamheter. Utbildningen handlar om hur man strategiskt arbetar inom organisationer för att rekrytera, behålla och ge lika möjligheter till medarbetare med olika erfarenheter och bakgrunder. Det handlar alltså om hur man kan skapa både affärsnytta för företag och rättvis utveckling för medarbetare och kunder. Utbildningen är flervetenskaplig och du utbildas i bl.a. ledarskap, likabehandling, juridik, organisation, ekonomi, globalisering, mångfalds- och genusvetenskap.

Equality and diversity management ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper i hur man arbetar med organisation, företag, mångfald, service och utveckling. Du lär dig exempelvis vilka praktiska konsekvenser olika synsätt på genus och mångfald får för organisationer och verksamheter. Du lär dig olika teorier och hur man kan omsätta dessa till praktiskt arbete. Målet är att du, den dag du är färdig med utbildningen, ska vara redo att skapa positiv förändring i företag och organisationer.

Karriärmöjligheter

Många företag och organisationer har ett behov av affärsutveckling med mångfald i fokus. Då utbildningen är bred förbereder den även för arbete inom HR och rekrytering. Man kan arbeta med internationella och interkulturella kundrelationer inom olika slags verksamheter.

Utbildningen är också en bra grund om du vill arbeta internationellt i verksamheter som exempelvis inriktar sig på utbildning, bistånd och stöd, eller affärsutveckling i verksamheter med en internationell kundkrets. En annan möjlighet är att starta konsultverksamhet inom mångfald och jämställdhet, något som idag efterfrågas av både stora och små företag.

Utbildningen utgör även en bra bas för vidare studier, exempelvis på masternivå.

Programmet startar ej hösten 2018

Sidansvarig: