Kandidatprogram i equality and diversity management, 180 hp

Equality and diversity management handlar om hur man strategiskt arbetar inom organisationer för att rekrytera, behålla och ge lika möjligheter till medarbetare med olika erfarenheter och bakgrunder.

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta nationellt eller internationellt med genus-, jämställdhets- och mångfaldsfrågor i privata eller offentliga organisationer och verksamheter. Utbildningen handlar om hur man strategiskt arbetar inom organisationer för att rekrytera, behålla och ge lika möjligheter till medarbetare med olika erfarenheter och bakgrunder. Det handlar alltså om hur man kan skapa både affärsnytta för företag och rättvis utveckling för medarbetare och kunder. Utbildningen är flervetenskaplig och studenterna utbildas i ledarskap, likabehandling, juridik, organisation, ekonomi, globalisering, mångfalds- och genusvetenskap.

Equality and diversity management ger både teoretiska och praktiska kunskaper i hur man arbetar med organisation, företag, mångfald, service och utveckling. Studenterna lär sig vilka praktiska konsekvenser olika synsätt på genus och mångfald får för organisationer och verksamheter. Man lär sig teorier och hur man kan omsätta dessa till praktiskt arbete. Efter utbildningen är studenterna redo att skapa positiv förändring i företag och organisationer.

Karriärmöjligheter

Många företag och organisationer har ett behov av affärsutveckling med mångfald i fokus. Då utbildningen är bred förbereder den även för arbete inom HR och rekrytering. Man kan arbeta med internationella och interkulturella kundrelationer inom olika verksamheter. Utbildningen är också en bra grund för att arbeta internationellt med utbildning, bistånd och stöd, eller affärsutveckling i verksamheter med en internationell kundkrets. En annan möjlighet är att starta konsultverksamhet inom mångfald och jämställdhet, något som idag efterfrågas av både stora och små företag.

Programmet startar ej hösten 2019

Sidansvarig: