Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Emma Fredriksson

Har studerat Equality and diversity management

Varför valde du att läsa Equality and diversity management?

– Det var jämställdhetsdelen som fängslade mig. Det beror på det faktum att jag alltid tyckt att frågor om likabehandling och lika rättigheter varit viktiga. Och ju mer jag läste om programmet, desto mer passade det in på mig och mina åsikter, samtidigt ville jag också ha in frågor om organisationer och service in i min utbildning.

 

Vad tycker du var unikt med din utbildning jämfört med andra?

– Att vår utbildning kombinerar genusvetenskap och service management. Det har gjort att jag fått ett unikt perspektiv.

 

Vad gjorde ni på utbildningen? 

– Vi hade med oss jämställdhetstänket i stort sett allt vi pluggade.  Vi hade till exempel en praktisk kurs där vi fick utarbeta en egen modell för hur vi ska implementera mångfald i organisationer.

 

Hur är Helsingborg som studentstad?

– För mig som kommer från en storstad har det varit en perfekt studentstad där det nästan alltid finns något att göra och där det är skönt att allting ligger så nära.  Och eftersom staden är så liten lär man ju också känna många människor. Vi har dessutom studentkåren Agora och studentföreningen Stampus som arrangerar olika resor, torsdagspub och restaurangkvällar.

 

Du studerar nu på Masterprogrammet i service management. Vad skulle du vilja arbeta med när du är färdigutbildad?

– Just nu så känner jag att jag vill jobba med personalfrågor som har med jämställdhet och mångfald att göra.  Det vill säga lika rättigheter på arbetsplatsen och lika lön.  

 

Dina tips till nya studenter:

– Till att börja med är det viktigt att köpa skollitteraturen i tid så att du inte första dagen sitter där och inte har någon susning om vilka böcker de pratar om. Du ska förbereda dig inför föreläsningarna och framförallt inför seminarierna eftersom du får så mycket mer av utbildningen om du är aktiv. Sen så tycker jag att det är självklart att du också ska leva och engagera dig i studentlivet eftersom studietiden är något som du alltid kommer att komma ihåg, samtidigt som det också är bra för ditt CV.

 

Sidansvarig:

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg