Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Varför finns programmet?

Att skapa strategier för att hantera mångfald är idag av största vikt för organisationer och företag. 

Lagen säger så

En viktig anledning är att lagen säger så, men också för att arbetskraften på svenska företag och organisationer ter sig mer och mer mångfaldig. Människor har olika bakgrunder och erfarenheter, exempelvis när det gäller kultur, ålder, etnisk härkomst och kön. Det finns också personer som genom exempelvis ett funktionshinder har viktiga kunskaper och erfarenheter. Detta skapar möjligheter att utveckla företag och organisationer, men det skapar också möjligheter att nå nya kundgrupper. För att kunna göra detta räcker det inte med kunskap om mångfald, utan det krävs också kunskap om hur man kan arbeta med och förändra organisationerna.

Frågor om mångfald och jämställdhet är viktiga för samhället

I dagens samhälle ökar därför ständigt efterfrågan av personer med kunskaper inom jämställdhet, mångfaldsfrågor och management. Frågor om mångfald och jämställdhet är viktiga inte bara för en god utveckling av organisationer och företag, utan även när det gäller samhället i stort. Mångfald handlar om möjligheter och rättvisa men även om ekonomisk tillväxt, och det behövs ansvarsfullt ledarskap för att uppnå både ekonomiskt goda och etiskt hållbara resultat. Som utbildad i Equality and diversity management kan du därför arbeta med management på ett mer mångfaldigt, jämställt, ansvarsfullt och utvecklande sätt.

 

 

 

Sidansvarig:

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg