Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kandidatprogram i logistics service management, 180 hp

Förbereder för arbete inom framtidens logistikorganisationer som bygger på service, ledning och integration
Detta är programmet för dig som är intresserad av logistik i olika typer av organisationer samt utveckling av management och service kring logistikorganisationen.

Utbildningen genomförs i nära samarbete med företag och organisationer. Under din studietid utvecklar du en ”verktygslåda” bestående av olika metoder och modeller för att kunna analysera och förbättra existerande logistiksystem ur ett service- och lönsamhetsperspektiv. Fokus är alltid på att hitta lösningar som minskar miljöbelastningen. Behovet av logistiker på arbetsmarknaden är växande och utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta operationellt, taktiskt och strategiskt med logistik.

Programmet ges i samarbete med LTH

Logistics service management är en tvärvetenskaplig, treårig utbildning som ges av Institutionen för service management och tjänstevetenskap i samarbete med Lunds Tekniska Högskola (LTH). Programmet har en internationell profil med frekventa inslag av globala lösningar för att möta framtida globala krav från en allt mer ökande internationell arbetsmarknad.

Utbildningen leder till en filosofie kandidatexamen med service management som huvudområde. Därefter ges möjlighet till fortsatta studier i två år på avancerad nivå, till en masterexamen inom service management.

En utbildning med anknytning till näringslivet

Logistics service management utgår från de problemställningar som är viktiga för dagens företag och organisationer. Genom att utgå från problemställningar från näringsliv och andra verksamheter, arbetar du med problem som är hämtade från verkligheten.

Utbildningen är utvecklad i samverkan med företag och organisationer vilket gör den relevant för framtida arbetsuppgifter men samtidigt förberedande för fortsatta masterstudier. Logistics service management bygger på internationella frågeställningar som analyseras och utvecklas ur ett såväl teoretiskt som praktiskt perspektiv. Hela utbildningen bygger på ett aktivt lärande genom användning av case-metodik som kombinerar teori och praktik, så kallad problembaserad undervisning.  Utbildningen är med andra ord både praktiskt och teoretiskt inriktad.

Karriärmöjligheter

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som t. ex. logistikchef, projektledare, informatör, inköpare, distributionsansvarig, platschef eller andra befattningar inom logistik, varuflöden och transportekonomi.

 

Ansök till utbildningen via antagning.se

 

Sidansvarig:

Behörigheter

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt Matematik C och Samhällskunskap A alternativt Matematik 3b eller 3c och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Områdesbehörighet 4 (pdf)


Kontakt

Veronica Åberg

Veronica Åberg
Studievägledare för kandidatprogrammen Logistics service management och Equality and diversity management

Epost: studievagledning [at] ism [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 66 22


Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg