Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Inriktning: Health management

För dig som vill leda och utveckla framtidens hälsotjänster
Inriktningen health management ger dig kunskaper i att driva och organisera verksamheter på hälsomarknaden. Du studerar ledarskap och ekonomi med service i fokus. Du lär dig också att analysera och ta fram nya affärsidéer för företag och organisationer inom hälsobranschen.

Kandidatprogrammet i service management

Detta är utbildningen för dig som vill arbeta med att leda, utveckla och organisera verksamheter där kundrelationer och servicemöten är centrala. Du får breda kunskaper om ledarskap, organisation, ekonomi och marknadsföring utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv. Under termin 5 ges en av kurserna på engelska och du får då en extra möjlighet att träna muntlig och skriftlig kommunikation på det här språket.

Service management health

Hälsobranschen har haft en stark tillväxt på senare år. Det behövs därför fler personer med kunskap om hur vi i framtiden kan ta fram innovativa servicekoncept inom branscher med fokus på människors hälsa. Med denna utbildning förbereder du dig för en karriär som till exempel Health manager eller hälsostrateg inom både näringsliv och offentlig sektor. Intressanta branscher är till exempel friskvård, träning, spa, hälso- och sjukvård samt vård och omsorg.

Inriktningen Health management samarbetar med ledande branschföretag och organisationer som SATS, IKEA, Feelgood, Helsingborgs stad, Helsingborgs lasarett, Region Skåne och Attendo.

Det här studerar du

Under utbildningen studerar du ekonomi, ledarskap och organisering av hälsoarbete med ett särskilt fokus på de speciella krav som företag och organisationer inom hälsobranschen efterfrågar. Det betyder att du får en bred förståelse för vad hälsa som fenomen och begrepp innebär. Du kommer också att utveckla kunskaper om marknader, entreprenörskap etiska och juridiska ramar, personalekonomi, strategier för hälsopromotion samt investeringar och lönsamhet i hälsoarbete. Utöver detta får du lära dig hur du gör en omvärldsanalys och affärsplan.

Karriärmöjligheter

För dig som är intresserad av hälsa ger denna tvärvetenskapliga utbildning dig en konkurrenskraftig möjlighet att verka inom en spännande framtidsbransch. Typiska karriärmöjligheter är:

  • Health manager och hälsostrateg inom organisationer
  • Områdeschef inom gym- och friskvård
  • Konsult inom human resources
  • Projektledare inom hälsofrämjande arbete
  • Strateg inom hälso- och sjukvård
  • Ekonom/controller inom socialtjänst
  • Verksamhetschef inom vård- och omsorg
  • Branschanalytiker

Utbildningen ökar dessutom dina chanser att göra karriär som egenföretagare eller inom andra branscher där kundmöten och service är centrala.

 

Ansök till utbildningen via antagning.se

 

Sidansvarig:

Behörigheter

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt Matematik C och Samhällskunskap A alternativt Matematik 3b eller 3c och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Områdesbehörighet 4 (pdf)

Kontakt

Foto på Annika Permevik

Annika Permevik
Studievägledare för kandidatprogrammet i service management
Epost: studievagledning [at] ism [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 65 77

Veronica Åberg

Veronica Åberg
Studievägledare för kandidatprogrammen i service management, equality and diversity management och logistics service management
Epost: studievagledning [at] ism [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 66 22


Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg