Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Inriktning: Retail management

för dig som vill arbeta inom detaljhandeln
Inriktningen retail management ger dig färdigheter att organisera, driva och utveckla företag och organisationer inom detaljhandeln. Detaljhandeln är en av de största näringsgrenarna i landet och innefattar allt från mode och inredning till hemelektronik och dagligvaror. På de inriktningsspecifika kurserna får du kunskap om utformning, utveckling, sortiment och upplevelser i butiken. Dessutom lär du dig om logistik, butikslokalisering och relationer inom detaljhandeln.

Kandidatprogrammet i service management

Detta är utbildningen för dig som vill arbeta med att leda, utveckla och organisera verksamheter där kundrelationer och servicemöten är centrala. Du får breda kunskaper om ledarskap, organisation, ekonomi och marknadsföring utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv. Under termin 5 ges en av kurserna på engelska och du får då en extra möjlighet att träna muntlig och skriftlig kommunikation på det här språket.

Service management retail

Detaljhandeln är en av de största näringsgrenarna i landet och innefattar allt från mode och inredning till dagligvaror. Retailföretagen präglas av stark internationalisering och ett tydligt kundorienterat serviceansvar. Detaljhandeln erbjuder allt oftare upplevelsebaserad konsumtion, som bidrar till att ge kunden positiva upplevelser, vilket i sin tur innebär en stark position på marknaden. Inriktningen fokuserar på ledarskap av retailföretag och dess utåtriktade och kundnära verksamhet och relationer.

Det här studerar du

Du läser kurser som bland annat handlar om butiken, dess utformning och hur butiksbesöket kan göras till en upplevelse, om service och styrning av sortimentet. Dessutom studerar du frågeställningar om butiken i ett samhällsperspektiv och hur butiksverksamhet utvecklats och förändrats över tiden, om nätverk, yrkesroller och relationer. Genom att vi bedriver aktiv forskning inom området kan vi också ge en god utbildning som kännetecknas av en teoretisk koppling till det aktuella kunskapsområdet.

Inriktningen retail management är utvecklad i samarbete med ledande branschföretag och organisationer som Svensk Handel, Bergendahlsgruppen, IKEA, Siba och Scandinavian Retailcenter.

Karriärmöjligheter

Här förbereds du arbeta inom detaljhandeln såväl inom Sveriges gränser som internationellt. Du kan efter utbildningen arbeta med allt från ledning och utveckling av retailföretag till projektledning, marknadsföring, inköp eller varför inte som egen företagare? Du kan också arbeta i verksamheter där retailföretag är en betydande intressent eller direkt kund, men även inom andra branscher där kundmöten och service ligger i fokus.

 

Ansök till utbildningen via antagning.se

 

Sidansvarig:

Behörigheter

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt Matematik C och Samhällskunskap A alternativt Matematik 3b eller 3c och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Områdesbehörighet 4 (pdf)

Kontakt

Foto på Annika Permevik

Annika Permevik
Studievägledare för kandidatprogrammet i service management
Epost: studievagledning [at] ism [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 65 77

Veronica Åberg

Veronica Åberg
Studievägledare för kandidatprogrammen i service management, equality and diversity management och logistics service management
Epost: studievagledning [at] ism [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 66 22


Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg