Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Inriktning: Tourism & hotel management

FÖR DIG SOM VILL ARBETA MED värdskap, ledarskap och innovation i turismnäringen eller hotellbranschen
Inriktningen Tourism & hotel management riktar sig till dig som gärna arbetar med besöksnäring, värdskap och ledarskap. Vi kombinerar universitetets teoretiska blick på besöksnäringens villkor med branschens kännedom och erfarenheter. På de inriktningsspecifika kurserna får du kunskap om hur du skapar förutsättningar för hållbara destinationer, hur aktörer samverkar i nätverk, hur hotell, upplevelser och konsumtion hänger samman samt hur framgångsrik affärsutveckling skapas.

Studenter som pluggar på Mindpark som ligger precis bredvid Campus Helsingborg.

Kandidatprogrammet i service management

Detta är utbildningen för dig som vill arbeta med att leda, utveckla och organisera verksamheter där kundrelationer och servicemöten är centrala. Du får breda kunskaper om ledarskap, organisation, ekonomi och marknadsföring utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv. Under termin 5 ges en av kurserna på engelska och du får då en extra möjlighet att träna muntlig och skriftlig kommunikation på det här språket.

Service management, Tourism & hotel management

Ökat resande och ökad konsumtion av upplevelser gör att allt fler branscher innefattas av besöksnäringen. Dessutom ställer gäster allt högre krav på sitt resande och boende. För att framgångsrikt medverka till att skapa positiva och minnesvärda upplevelser behövs engagerade och kunniga ledare och medarbetare, med breda insikter i hotell- och turismbranschens villkor. Det sker en ständig utveckling av nya tjänster och produkter, vilket medför ett behov av högskoleutbildade personer med strategiska kunskaper om branschen.

Det här studerar du

Inriktningen är utformad för att ge dig förutsättningar för att bli ledare och utvecklare inom turism- och hotellbranschen. Med utbildningen blir du väl insatt i hur branschen fungerar när det gäller innovationer, kundrelationer, organisationsstrukturer, personalledning och företagens roll i samhället. Vi samarbetar med branschen och du får redan tidigt kontakt med olika organisationer och företag. Du studerar platser och destinationer på olika studiebesök. Samarbetet med branschen sker också genom gästföreläsningar och projektarbeten som sker tillsammans med olika aktörer inom besöksnäringen. Varje år läser du en kurs som är specifikt inriktad mot besöksnäringen, och kurserna handlar om såväl innovationer, värdskap, upplevelser och mobilitet, som om platsutveckling, innovation och hållbarhet. Detta förenas med kunskaper inom organisation, ekonomi, marknadsföring och ledning av servicebranschen.

Karriärmöjligheter

Vår utbildning riktar sig till dig som vill arbeta med besöksnäring, värdskap och ledarskap. Efter din utbildning kan du arbeta inom såväl privat som offentlig regi. Att arbeta inom besöksnäringen ger flera karriärvägar inom turism- och hotellbranschen samt inom mötes- och eventindustrin. Du kommer exempelvis att kunna söka ledarbefattningar inom travel management, hotell eller arbeta med marknadsföring inom branschen. Utbildningens bredd ger dig också möjlighet att göra internationell karriär eller söka arbete inom andra branscher där kundmöten och service är centrala.

Denna inriktning är ny från och med hösten 2017 och är en sammanslagning av de två inriktningarna Hotel & restaurant och Tourism.

 

Ansök till utbildningen via antagning.se

 

Sidansvarig:

Behörigheter

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt Matematik C och Samhällskunskap A alternativt Matematik 3b eller 3c och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Områdesbehörighet 4 (pdf)

Kontakt

Foto på Annika Permevik

Annika Permevik
Studievägledare för Kandidatprogrammet i service management
Epost: studievagledning [at] ism [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 65 77

Veronica Åberg

Veronica Åberg
Studievägledare för kandidatprogrammen i service management, equality and diversity management och logistics service management
Epost: studievagledning [at] ism [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 66 22

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg