Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Malin Paradis

STUDERADE SERVICE MANAGEMENT HEALTH
Malin Paradis har ägnat en stor del av sitt liv åt att träna konståkning på elitnivå. Genom träningen har hon lärt sig vikten av att ta hand om sin kropp och leva ett hälsosamt liv.

– Programmet har stort kundfokus, det handlar om att skapa väldigt goda servicemöten. Utan kunder finns det inget företag, säger hon.

Malin hamnade i en klass med studenter från hela landet och hon fick en ny umgängeskrets på köpet. En fjärdedel av utbildningen innehåller kurser i inriktningen Health Management. Hälsa är ett aktuellt ämne, inte minst eftersom sjukfrånvaron är hög i arbetslivet.

 

Personalen betyder mest

– Det är ett så högt tempo i samhället idag och allt ska vara så effektivt. Därför är det viktigt att fokusera på hur vi mår. På utbildningen pratade vi mycket om att det är värt att satsa pengar på att de anställda ska utvecklas och må bra, säger Malin.

Under utbildningen lärde hon sig mer om entreprenörskap, etik, juridik, personalekonomi och hälsoarbete. Andra kurser handlade om att göra ”verkliga” affärsplaner och omvärldsanalyser för olika företag.

 

Uppdrag för flygbolag

– På en kurs hade vi ett uppdrag där vi jobbade med Kullaflyg i Ängelholm. Vi fick i uppdrag att utveckla strategier för deras verksamhet. Då kände jag ”wow, det här är roligt!”. Sedan hade vi flera gästföreläsare från bland annat IKEA. Det gav en bra inblick i hur det fungerar i ett globalt företag.

Genom en bekant fick Malin tips om att Sats i Helsingborg sökte medarbetare. Därigen kunde hon arbeta extra på träningscentret med administrativa uppgifter samt bemanna receptionen.

– Att ha ett extrajobb gav välbehövliga pauser från studierna. Man får arbetslivserfarenhet och nya kontakter, och det ger en möjlighet att tjäna lite pengar. Det är aldrig fel!

 

Jobb utomlands lockar

Tack vare konståkningen fick Malin upptäcka världen på träningsläger runtom i Europa, Kanada, USA och Ryssland. Hon fick lära sig att ta eget ansvar ganska tidigt i livet och vill gärna jobba i en ledarposition.

– Jag kan absolut tänka mig att jobba i den här regionen. Det jag helst vill är att arbeta i en större serviceorganisation där jag kan utvecklas och få chans att jobba utomlands. Men det kanske blir en masterutbildning på Copenhagen Business School först, säger hon fundersamt. 

 

Text: eva [dot] nelsson [at] ch [dot] lu [dot] se (Eva Nelsson)

 

Sidansvarig:

Malin Paradis

Malin Paradis på SATS

"Programmet har stort kundfokus, det handlar om att skapa väldigt goda servicemöten. Utan kunder finns det inget företag."

 

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg