Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lisa Ekberg, IKEA

Easy Buying Manager, IKEA Helsingborg

Lisa Ekberg jobbar idag som Easy Buying Manager på IKEA Helsingborg och är även tidigare student från Service management.

Många studenter som har läst service management jobbar idag på IKEA, vad har de med sig för kunskaper som är viktiga på IKEA? 

Jag skulle generellt säga bredden av kunskap som man tar med sig från service management är en stark fördel att ha med sig när man börja jobba på IKEA. På IKEA har du möjligheten att jobba inom flera olika områden och du har därför en bra grund att stå på från utbildningen.  

På vilket sätt är service och kundbemötande betydelsefullt i er verksamhet?

Jag vill säga att det är det viktigaste i allt vi gör. Kunden är alltid är fokus hos oss på IKEA, allt vårt jobb handlar i slutändan om vad som är kundens behov, vi bygger vår verksamhet och service för de många människorna.  

Utöver utbildningen, vilka egenskaper tycker du är positiva hos en medarbetare?

En av våra värderingar lyder “ge och ta ansvar”, detta är en otroligt positiv egenskap som jag anser är betydelsefull och kan ta dig långt inom IKEA. Genom sitt ansvarstagande och engagemang till sina arbetsuppgifter och kollegor så finns det många möjligheter för dig som anställd på IKEA.   

Vad har du för råd till studenter som vill börja jobba på IKEA? 

Våga ta för er. När ni har studiebesök, näringslivsdagar som ex. Agoradagen, våga komma fram och visa engagemang och visa att ni är intresse för företaget. 

Vilka fördelar ser ni med att samarbeta med utbildningen?

En fantastisk möjlighet att kunna knyta kontakter med studenterna och se vilka frågor som de har samt vilka krav studenter har på IKEA som arbetsgivare.  

 

Lisa Ekberg