Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alumn - Dennis Sahlström

Dennis driver en tradingavdelning i London samt är VD ägare/delägare av fyra företag.

Alumn

Läste: Service Management, inriktning Retail

Examensår: 2018

Nuvarande tjänst: Driver en tradingavdelning i London samt är VD ägare/delägare av fyra företag.  
 

Hur fick du jobbet?

Under tiden jag studerade gick jag en investerings- och tradingutbildning. Jag fick otroligt bra resultat. Jag var ihärdig och började så smått arbeta med företaget som gav mig utbildningen under mitt sista år på universitetet. Vi är ett företag som lär ut finansiell utbildning. Jag öppnade ett företag i Sverige och byggde deras verksamhet där samt arbetade för dem. Efter examen frågade de om jag ville flytta över till London vilket jag gjorde. Jag driver dock fyra andra bolag idag också där vi bedriver olika verksamheter, såsom att sälja medicinsk utrustning, investera i fastigheter etc.
För att sammanfatta fick jag jobbet genom hårt jobb och ihärdighet. Sedan har det ena lett till det andra.


Vad gör du i din roll?

I och med att jag gör så många olika saker är det lite svårt att få med allt, men om vi lämnar alla företagen utanför så är det något enklare att beskriva. Min roll utvecklas hela tiden, men för tillfället leder jag tradingavdelningen och har en avdelning med ett antal traders/coacher/investerare. Jag arbetar med produktutveckling, är på scen och håller workshops runt om i världen samt investerar mina egna såväl som företagets pengar.

Samtidigt som jag gör detta bygger jag upp företagets verksamhet i Sverige och har ett team där. Jag har således personalansvar, arbetar mycket med service och kunderna, sälj samt produktutveckling.


Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Variationen med mitt jobb och personalansvar. Jag fick bygga upp avdelningen från grunden, skapa alla processer samt ta hand om personalen. Det är dock det som även gör det otroligt intressant och lärorikt. Hade det varit för lätt hade jag tröttnat. Jag har lärt mig att man alltid ska ta ett jobb för vad man kan lära sig. 


Varför valde du att läsa service management?

Jag var väldigt splittrad när jag valde utbildning men Service Management blev väldigt bra. Jag tyckte det lät spännande att läsa en utbildning som bygger på ledarskap, företagande och hur man bygger ett företag med kunden i centrum.


Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

I och med att jag har företag så använder jag många delar som marknadsföring, bokföring, ledarskap, projektledning och många andra delar som vi lärde oss. Framför allt är det sättet att välja ut och inhämta information, strukturera och planera arbetet som är viktigt tillsammans med disciplinen.

Men skulle jag säga en sak som absolut hjälp mig mest, är det nätverket som skolan gav mig.


Hur relaterar ditt jobb till just inriktningen retail?

Det är en bra fråga. Det gör det egentligen inte alls. Jag har jobbat i butik tidigare, men det är inget jag är så intresserad av egentligen. Jag kunde egentligen lika gärna läst en annan inriktning, det hade gått minst lika bra.


Hur ska man tänka om man funderar på att välja service management?

Om du vill läsa en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter, då är absolut Service Management något för dig. Att utbildningen är så pass bred gör att man kan sälja in sina kunskaper på ett sätt som passar just det jobbet man söker.

Det är ett mångsidigt program som inte bara erbjuder en bra grund, utan även många möjligheter att engagera sig utanför skolan vilket är minst lika viktigt enligt mig.


Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet?

Att verkligen göra allt för att få ut så mycket som möjligt av studietiden. Det är ett bra program som erbjuder dig många möjligheter till utveckling – både i och utanför skolan. Det blir verkligen vad du gör det till. Jag tycker att utbildningen var kanon och precis som jag skrev tidigare, du har en chans att sälja in det på olika sätt beroende på vilket jobb du söker.


Vad skulle du ge för tips till studenter som snart ska ge sig ut i arbetslivet?

Mycket bra fråga. Att verkligen ge allt. Tro på dig själv och gör det lilla extra. Om du visar framfötterna inom ditt arbete, är ödmjuk och alltid är villig att lära dig mer kan du gå precis hur långt som helst. Vägen till min framgång, som precis börjat, är att göra ALLT som krävs för att lyckas.

Det är dock en sak jag verkligen skulle rekommendera – att omge dig med rätt människor är definitivt den enklaste vägen till framgång. Jobba för någon som kan vara din coach eller mentor och lär dig ALLT du kan. Genom att göra det har jag mångdubblat min inkomst under de senaste åren.